Autor:

Boršč od babičky Tamary

Střední
Ingredience
Kořenová zelenina  
Červená řepa  
Cibule  
Uzené maso - vařené  
Vepřová plec  
Hovězí maso  
Zakysaná smetana  
Pepř celý  
Mletá paprika  
Masox  
Bobkový list  
Nové koření  
Koriandr  
Sůl  
Hladká mouka
Event.
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox.

Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.

Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Boršč od babičky Tamary

Komentáře

  1. Ladia   15.11.2010 | 10:24 | reagovat | závadný

    Boršč je polévka

    1. danyi@mf.cz   15.11.2010 | 17:21 | reagovat | závadný

      Děkuji, recept jsem zařadil do správné kategorie. Pavel ;-)

  2. Julie   08.11.2010 | 17:50 | reagovat | závadný

    pelměni plněné vždy jen mlétym masem ;-)

  3. Daniella O.   28.10.2010 | 16:22 | reagovat | závadný

    Borsc je polevka :-D

  4. Kamila   25.09.2007 | 17:32 | reagovat | závadný

    To jsou takové ruské těstovinove taštičky plněné masem,houbami, nebo na sladko, ovocem

  5. Eva Pelclová   21.08.2007 | 12:28 | reagovat | závadný

    Co to jsou pelmeně???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web