Boršč od babičky Tamary

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kořenová zelenina
    • červená řepa
    • cibule
    • uzené maso - vařené
    • vepřová plec
    • hovězí maso
    • zakysaná smetana
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • masox
    • bobkový list
    • nové koření
    • koriandr
    • sůl
    • hladká mouka Event.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox.
2
Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.
3
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    15. 11. 2010 17:21

    Děkuji, recept jsem zařadil do správné kategorie. Pavel ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    15. 11. 2010 10:24

    Boršč je polévka

  • Julie
    Julie |

    8. 11. 2010 17:50

    pelměni plněné vždy jen mlétym masem ;-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    28. 10. 2010 16:22

    Borsc je polevka :-D

  • Kamila
    Kamila |

    25. 9. 2007 17:32

    To jsou takové ruské těstovinove taštičky plněné masem,houbami, nebo na sladko, ovocem

  • Eva Pelclová
    Eva Pelclová |

    21. 8. 2007 12:28

    Co to jsou pelmeně???