Boršč bez zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hovězí maso
    • 200
      g slanina (nebo uzeného masa)
    • 2
      ks mrkev
    • celer
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 200
      g červená řepa uvařené nebo okapané sterilované (potom ale netřeba kyselit)
    • 1
      kostka masox
    • sůl
    • 3
      ks bobkový list
    • cukr
    • pepř mletý a ocet na dochucení
    • hladká mouka na zahuštění
    • zakysaná smetana na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a cibuli. Zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, přidejte rajčatový protlak a vařte, až zelenina i maso bude měkké. Pak přidejte řepu pokrájenou na kostičky či proužky, masox a bobkový list. Vařte asi 5 minut a dochuťte. Pak ještě nechte přejít varem. Před podáváním ozdobte každý talíř s borščem kysanou smetanou.
2
Masox nahrazuji polévkovým kořením či kořenící směsí bez glutamanu sodného. Je to zdravější a boršč mohu dát v klidu i dětem. Už dlouho mě takhle manžel nepochválil. Původní recept je z PŽ, ale my jsme si ho vylepšili. Zelí mi nedělá dobře a takhle je to přímo borščový sen.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.