Autor:

Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny

Střední
Ingredience
Mléko
Vlažné
250 ml
Máslo
Rozpuštěné nebo Hera
300 g
Žloutek 5 ks
Citronová kůra  
Polohrubá mouka 1 kg
Cukr krystal 160 g
Sůl 1 špetka
Sušené droždí
1 a 1/4 lžičky
 
Do hotového těsta
Rozinky 100 g
Nasekané ořechy
Vlašské
140 g
Na posypání
Mandle - loupané
Krájené
140 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Všechny ingredience vložíme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program „Těsto“. Rozinky s ořechy můžeme do těsta přidat běhěm přípravy, já je přidávám až na vále do těsta hotového. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a „upleteme“ 2 vánočky, začínáme ze 4 „ocásků“, pak 3 a nakonec 2, řádně zajistíme špejlemi, pomastíme máslem, posypeme mandlemi a dáme na vymazaný plech nebo pečící papír.

Pečeme do zlatova na 170 °C. Při pečení se řídíme podle toho, jaké jsme trouby :-) - totiž zkušenostmi s vlastní troubou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Jarní svačiny pro děti Jarní svačiny pro děti Články z

Komentáře k receptu: Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny

Komentáře

  1. Lenka   23.12.2011 | 18:56 | reagovat | závadný

    Myslím si,že jsem docela zdatná kuchařka.Není problém kynuté klasické těsto,ale dnešní recept dopadl naprosto katastrofálně!!Lepivá,mazlavá hmota,která nevykynula.Už tento recept nebudu nikdy zkoušet. :-(

  2. nikita5.1   23.12.2010 | 17:54 | reagovat | závadný

    Nechápu, co dělám špatně ale už jí dělám podruhý a znovu nekyne! Nemám prodloužit program nebo tak něco?

    1. alex   23.12.2010 | 18:36 | reagovat | závadný

      dej kvasnice do mrazáku a vyndej je hodinku před tím než jí začneš dělat

    2. nikita5.1   09.01.2011 | 8:47 | reagovat | závadný

      Takže druhá vánočka už byla lepší(ne dokonalá) nechala jsem jí kynout v DP ještě hodinu , pak spletla a na plechu pod utěrkou kynula ještě další hodinu. Takže nevím, jak fungují zmražené kvasnice ale já doporučuji prodloužit dobu kynutí.

  3. Liška   22.05.2008 | 9:48 | reagovat | závadný

    Ahoj holky, jsem ťula a až z vašich komentářů vidím, že je potřeba některé věci ujasnit...jako maruš nechám těsto umíchat a kyne bokem...pokud chci v pekárně proběhnout celý proces, pak zadělávám z poloviční dávky...tak se nezlobte, nicméně vánočka je opravdu vynikající..

  4. Maruš   21.05.2008 | 23:29 | reagovat | závadný

    Já zadělávám z kila mouky,ale pak dávám těsto kynout mimo pekárnu do mísy.Nebo nechám v nádobě pekárny a jak je plná,tak teprve přendám.Podle toho,co zrovna dělám,abych těsto uhlídala :-))

  5. Jarka O.   21.05.2008 | 14:53 | reagovat | závadný

    Já mám pekárnu jednu z největších na trhu, ale kilo mouky bych do ní dát nemohla. Obávám se, že i ty největší pekárny zvládnou max 3/4 kg mouky, pak už to při kynutí utíká ven. Pochybuju, že to Liška s úspěchem zkoušela v pekárně z celé této dávky...

    1. Jarka   23.12.2011 | 11:13 | reagovat | závadný

      Samozřejmě, že je možné těsto zadělat i z této dávky. Dělám to pravidelně a problém nemám.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web