Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1 1 5
Autor:

Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny

Střední
Ingredience
Mléko
Vlažné
250 ml
Máslo
Rozpuštěné nebo Hera
300 g
Žloutek 5 ks
Citronová kůra  
Polohrubá mouka 1 kg
Cukr krystal 160 g
Sůl 1 špetka
Sušené droždí
1 a 1/4 lžičky
 
Do hotového těsta
Rozinky 100 g
Nasekané ořechy
Vlašské
140 g
Na posypání
Mandle - loupané
Krájené
140 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Všechny ingredience vložíme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program „Těsto“. Rozinky s ořechy můžeme do těsta přidat běhěm přípravy, já je přidávám až na vále do těsta hotového. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a „upleteme“ 2 vánočky, začínáme ze 4 „ocásků“, pak 3 a nakonec 2, řádně zajistíme špejlemi, pomastíme máslem, posypeme mandlemi a dáme na vymazaný plech nebo pečící papír.

Pečeme do zlatova na 170 °C. Při pečení se řídíme podle toho, jaké jsme trouby :-) - totiž zkušenostmi s vlastní troubou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Olivy s česnekem a bylinkami Ať žijí „antipasti‟! Překvapte skvělými předkrmy Články z

Komentáře k receptu: Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny

Komentáře

  1. Lenka   23.12.2011 | 18:56 | reagovat | závadný

    Myslím si,že jsem docela zdatná kuchařka.Není problém kynuté klasické těsto,ale dnešní recept dopadl naprosto katastrofálně!!Lepivá,mazlavá hmota,která nevykynula.Už tento recept nebudu nikdy zkoušet. :-(

  2. nikita5.1   23.12.2010 | 17:54 | reagovat | závadný

    Nechápu, co dělám špatně ale už jí dělám podruhý a znovu nekyne! Nemám prodloužit program nebo tak něco?

    1. alex   23.12.2010 | 18:36 | reagovat | závadný

      dej kvasnice do mrazáku a vyndej je hodinku před tím než jí začneš dělat

    2. nikita5.1   09.01.2011 | 8:47 | reagovat | závadný

      Takže druhá vánočka už byla lepší(ne dokonalá) nechala jsem jí kynout v DP ještě hodinu , pak spletla a na plechu pod utěrkou kynula ještě další hodinu. Takže nevím, jak fungují zmražené kvasnice ale já doporučuji prodloužit dobu kynutí.

  3. Liška   22.05.2008 | 9:48 | reagovat | závadný

    Ahoj holky, jsem ťula a až z vašich komentářů vidím, že je potřeba některé věci ujasnit...jako maruš nechám těsto umíchat a kyne bokem...pokud chci v pekárně proběhnout celý proces, pak zadělávám z poloviční dávky...tak se nezlobte, nicméně vánočka je opravdu vynikající..

  4. Maruš   21.05.2008 | 23:29 | reagovat | závadný

    Já zadělávám z kila mouky,ale pak dávám těsto kynout mimo pekárnu do mísy.Nebo nechám v nádobě pekárny a jak je plná,tak teprve přendám.Podle toho,co zrovna dělám,abych těsto uhlídala :-))

  5. Jarka O.   21.05.2008 | 14:53 | reagovat | závadný

    Já mám pekárnu jednu z největších na trhu, ale kilo mouky bych do ní dát nemohla. Obávám se, že i ty největší pekárny zvládnou max 3/4 kg mouky, pak už to při kynutí utíká ven. Pochybuju, že to Liška s úspěchem zkoušela v pekárně z celé této dávky...

    1. Jarka   23.12.2011 | 11:13 | reagovat | závadný

      Samozřejmě, že je možné těsto zadělat i z této dávky. Dělám to pravidelně a problém nemám.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X