Bochánky s ovčím sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      g ovčí sýr
    • 75
      g smetanový sýr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce prášek do pečiva
    • 0,5
      lžíce sůl
    • 0,5
      lžíce šalvěj
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce pažitka
    • 300
      g jogurt
    • 50
      g máslo (Rozpuštěné máslo)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ovčího a čerstvého sýra umícháme hladký krém. Mouku promísíme s cukrem, práškem do pečiva, solí a bylinkami. Utřeme jogurt s máslem a vejci a pomalu vmícháme mouku. Plech s důlky vymažeme (nebo do jeho prohlubní vložíme papírové formičky). Důlky naplníme asi do třetiny těstem a zakryjeme vrchovatou lžičkou sýrového krému. Naplníme zbývajícím těstem asi do tří čtvrtin. Bochánky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Poté je necháme 5 minut vychladnout a po vyjmutí z formiček necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    24. 4. 2008 22:24

    Pani Lado Vase recepty miluju, moc rada je ctu, a obcas kdyz mam naladu si udelat radost tak i varim :)