Bochánek z domácí pekárny

Snadné
Ingredience
Žloutek 2 ks
Mléko 250 ml
Hera
povolená
100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 5 lžíce
Polohrubá mouka 500 g
Sůl
špetka
 
Sušené droždí 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g „tekutých“ ku 500 g „sypkých“.

Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné hery. (Celkem tedy 350 g tekutých surovin.)

Poté přidáme vanilkový cukr, 5 lžic cukru a doplníme polohrubou moukou do konečných 500 g. Do rohu nádoby přidáme špetku soli. Doprostřed mouky uděláme malý důlek a přidáme lžičku sušeného droždí.

Zapneme pekárnu Eta (Vega, Clatronic apod.) na program Základní (Basic apod.), kůrka světlá. Po zvukovém signálu můžeme přidat rozinky a mandlové lupínky (všichni moji kluci mají místo rozinek raději na kostičky nakrájená sušená jablka), případně kandované ovoce či čokopecky.

Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.5 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 20x)
Reklama
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Bochánek z domácí pekárny

Komentáře

  1. Ota V.   23.10.2010 | 21:50 | reagovat | závadný

    Konečně něco,u čeho se nemusí stát a dosypávat mouka,prostě skvělé těsto.Mohlo to být dobré,kdybych nepřehlédl jednu ingredienci,cukr 8-) ;-)

  2. Martina Janurová   09.04.2009 | 17:36 | reagovat | závadný

    Je to bomba...jsem nová majitelka pekárny,tak zkouším, co můžu.Přečetla jsem komentáře a pustila se do toho.Mouku jsem tedy smíchala ještě s hladkou, místo hery máslo, no zkrátka, nemá to chybu!!!!!!

  3. Draha Slámová   08.02.2009 | 9:08 | reagovat | závadný

    mám dotaz jestli mi některá z vás poradí mám pekárnu eta maxima všechny programy trvají přes 3 hodiny. buchta je upečená na 1 ale chleba se mi jěště nepovedl. at koupený nebo z internetu nebo od kamarádek prostě nic. krásně nakyne a jak se začne péct tak se začne prostředkem propadat až z něj zbyde asi3 cm vysoká tvrdá placka. pekárnu sem dala i do opravy vyměnily komplet elektriku a dělá to pořád. v čem je chyba. už jsem z toho zoufalá

  4. Draha Slámová   08.02.2009 | 9:03 | reagovat | závadný

    bochánek je opravdu výborný, dala sem hladkou mouku mouku s polohrubou vynikající nedrobí se krásně se maže.

  5. Petra Voštová   11.12.2008 | 18:36 | reagovat | závadný

    Od té doby, co mám pekárnu, zkouším různé recepty.Zatím se mi vždy všechny povedly. Bochánek patří mezi naše oblíbené. Peču ho na program "sladký" a dokonce i na střední kůrku. Dávám 1.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web