Blitva

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • špenát
    • česnek množství dle chuti
    • olivový olej
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě do změknutí. Před zcezením přidáme očištěný špenát a krátce spolu povaříme. Pak zcedíme. Zalijeme olejem a citronovou šťávou, přidáme najemno nasekaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
2
Blitva je skvělá příloha k rybám.

Komentáře k receptu

  • Klára
    Klára |

    2. 5. 2014 17:25

    Na jaře doporučuji nahradit česnek medvědím listovým česnekem ;-)

  • Marie
    Marie |

    11. 7. 2012 12:38

    Chutnější je povařit listy blitvy ke konci vaření brambor zvlášť a přidát do nich, až když jsou měkké, rozšťouchat s trochou utřeného česneku a olivového oleje.

  • tomscott
    tomscott |

    7. 1. 2012 02:17

    jako lehký předkrm samotná posypaná nasekanými vlašskými ořechy, olivami a parmezánem, jako příloha je skvělá alternativa místo bramborového salátu klidně i k vepřovýmu řízku a pokud nahradíte citrónovou šťávu balsamikovým octem....

  • Petra
    Petra |

    3. 7. 2011 10:45

    Názvem se nenechte odradit, blitva je opravdu výborná ;-) Mimochodem, v Chorvatsku se tak opravdu jmenuje kombinace brambor a špenátu. Aspoň nám to tam vždycky tak říkali.

  • Di -
    Di - |

    16. 9. 2009 12:36

    To není název pokrmu, ale zeleniny, blitva je chorvatsky (možná i slovinsky) mangold. V Chorvatsku vám tuto kombinaci nabídnou vedle hranolků jako tradiční přílohu právě k rybě, Je to opravdu super!

  • Monika T
    Monika T |

    15. 9. 2009 18:11

    názov je slovinský, takže sa nemusíte báť :)

  • Martin Janík
    Martin Janík |

    15. 9. 2009 15:59

    Název zní trochu strašidelně :), ale vypadá to zajímavě. Vyzkouším...