Autor:

Blinčiky s houbovým kaviárem

Střední
Ingredience
Sušené houby
nebo čerstvé
250 g
Cibule 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Kmín 1 špetka
Rostlinný olej 1 lžíce
Petrželka 1 lžíce
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka 2 lžíce
Zakysaná smetana 1 kelímek
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Sušené houby namočíme, necháme asi 15 minut nabobtnat a scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme houby a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, kmín, vodu a dusíme doměkka. Poté směs dvakrát umeleme (pokud je příliš řídká zahustíme ji houskou, namočenou v mléce a vymačkanou.) Vychladíme.

V mixéru smícháme vejce s polohrubou moukou, špetkou soli, vodou a mícháme do hladka. Z těsta vytvoříme malé lívanečky, které po obou stranách opečeme na oleji a udržujeme v teple. Lívanečky (blinčiky) podáváme horké se studeným houbovým kaviárem a ozdobené kysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Blinčiky s houbovým kaviárem

Komentáře

  1. Frantiska :)   28.02.2008 | 9:12 | reagovat |

    no anonyme neni jeden recept je jich spousta jen jsou si podobne :) ale vyhodou vareni je, ze je spousta moznosti

  2. Anonym   12.09.2007 | 1:19 | reagovat |

    Kdysi jsem poznala pravé "blinčiki" jako naprosto úžasné lehounké tvarohové placičky s absolutním minimem mouky, které se mazaly zakysanou smetanou a marmeládou. Váš recept je o něčem úplně jiném.

  3. lucie kašparová   11.09.2007 | 17:50 | reagovat |

    udělala jsem k tomu livance a je to vyborne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web