Blinčiky s houbovým kaviárem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g sušené houby nebo čerstvé
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce petrželka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby namočíme, necháme asi 15 minut nabobtnat a scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme houby a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, kmín, vodu a dusíme doměkka. Poté směs dvakrát umeleme (pokud je příliš řídká zahustíme ji houskou, namočenou v mléce a vymačkanou.) Vychladíme.
2
V mixéru smícháme vejce s polohrubou moukou, špetkou soli, vodou a mícháme do hladka. Z těsta vytvoříme malé lívanečky, které po obou stranách opečeme na oleji a udržujeme v teple. Lívanečky (blinčiky) podáváme horké se studeným houbovým kaviárem a ozdobené kysanou smetanou.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    28. 2. 2008 09:12

    no anonyme neni jeden recept je jich spousta jen jsou si podobne :) ale vyhodou vareni je, ze je spousta moznosti

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2007 01:19

    Kdysi jsem poznala pravé "blinčiki" jako naprosto úžasné lehounké tvarohové placičky s absolutním minimem mouky, které se mazaly zakysanou smetanou a marmeládou. Váš recept je o něčem úplně jiném.

  • lucie kašparová
    lucie kašparová |

    11. 9. 2007 17:50

    udělala jsem k tomu livance a je to vyborne.