Autor:

Bleskový dort

Střední
Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Kompotované mandarinky 2 plechovka
Vanilkový pudink
Dr.Oetker Créme Olé - bez vaření
2 balíček
Dortový piškot
korpus nebo úiškoty
1 ks
Instantní káva 1 šálek
Pomerančový džus
práškový
1 balení
Želatina 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalejeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylejeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C rozpustíme polovinu práškového džusu a vlejeme nabobtnanou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalejeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Bleskový dort

Komentáře

  1. Kamča   30.06.2007 | 13:44 | reagovat |

    Vynikající dort sklidil uspěch,dávám 1 s hvězdičkou

  2. Marcela Machotková   29.06.2007 | 14:20 | reagovat |

    Šlehačka a šťáva z kompotu se prostě srazit musí, protože chemie funguje, i když si to nechceme připustit. Myslím, že výsledek dokbrého receptu by měl být nejen rychlý,ale taky poživatelný a vzhledný. Opouštím tuto diskusi, myslím, že tu je spousta jiných povedených receptů. Zkusili jste seznační řezy z velkého plechu? Jedinečné!!!

  3. mája   28.06.2007 | 14:55 | reagovat |

    no tak toto stvářeli děti na hodině vaření, výsledek na pohled děsivý,jinak to ušlo, ovšem žádný zázrak

  4. Anonym   28.06.2007 | 14:14 | reagovat |

    Prosím, ať napíše někdo, komu se to nesráží jak to přesně dělal. Chci dělat na oslavu.

  5. barča   28.06.2007 | 13:54 | reagovat |

    Tak jsem vyzkoušela , šlehačku 200 ml,1 mandarink. kompot (cca 300 g konzerva, v níž je 175 g pevných mandarinek), 1 Ole, trochu cukru. Protřepat asi 5 x a je to. Sice se krém srazil Marcelo, ale když to nahňácáte na piškoty, tak to nevadí. Mě to vyhovuje, udělám zas. Hlavně to bylo celé hotové za pár minut, ale musím konstatovat, že snědené také.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web