Bleskový dezertík ala Nigela

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček jahody čerstvé
    • 1
      hrst sněhové pusinky
    • cukr dle chuti a sladkosti jahod
    • 1
      lžička vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájet jahody a prosypat v misce cukrem. Vyšlehat šlehačku s lžičkou vanilkového cukru do méně, než polotuha, spíše jako hodně hustou omáčku. Sněhové pusinky rukama rozlámeme na menší kousky, které společně se 2/3 jahod vmícháme do šlehačky. Směs nandáme i s kopečkem do širokých sektových sklenek a na kopeček dáme ještě trochu jahod i se vzniklou šťávičkou.
2
Vypadá to efektně a výborně to chutná a hlavně, je to rychlé. Ovoce lze jistě obměnit i za borůvky, maliny, ale jahody a šlehačka, to je ta správná kombinace.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Di -
    Di - |

    25. 1. 2009 19:00

    Před chvílí jsme to viděla na TV Paprika. Nigella ty jahody ještě trochu pokapala balzamikovým octem, prý to zvýrazní chuť. Řekla jsem si, že to musím někdy vyzkoušet.

  • Šárka Golíková
    Šárka Golíková |

    25. 1. 2009 13:31

    Já jsem to už dělala loni v létě,protože jsem to viděla dělat na Spektrumu u Jaemiho a manžel u toho slintal.