Autor:

Bleskový dezertík ala Nigela

Snadné
Ingredience
Smetana ke šlehání 250 ml
Jahody
čerstvé
1 balíček
Sněhové pusinky 1 hrst
Cukr
dle chuti a sladkosti jahod
 
Vanilkový cukr 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Pokrájet jahody a prosypat v misce cukrem. Vyšlehat šlehačku s lžičkou vanilkového cukru do méně, než polotuha, spíše jako hodně hustou omáčku. Sněhové pusinky rukama rozlámeme na menší kousky, které společně se 2/3 jahod vmícháme do šlehačky. Směs nandáme i s kopečkem do širokých sektových sklenek a na kopeček dáme ještě trochu jahod i se vzniklou šťávičkou.

Vypadá to efektně a výborně to chutná a hlavně, je to rychlé. Ovoce lze jistě obměnit i za borůvky, maliny, ale jahody a šlehačka, to je ta správná kombinace.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Bleskový dezertík ala Nigela

Komentáře

  1. Di -   25.01.2009 | 19:00 | reagovat |

    Před chvílí jsme to viděla na TV Paprika. Nigella ty jahody ještě trochu pokapala balzamikovým octem, prý to zvýrazní chuť. Řekla jsem si, že to musím někdy vyzkoušet.

  2. Šárka Golíková   25.01.2009 | 13:31 | reagovat |

    Já jsem to už dělala loni v létě,protože jsem to viděla dělat na Spektrumu u Jaemiho a manžel u toho slintal.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web