Blesková bowle

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      dl hnědý rum
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      l pepř mletý
    • 1
      l voda (Sodová voda, nebo sekt)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme cukrem, zalijeme koňakem, šťávou z pomeranče a částí vína tak, aby bylo ovoce zakryté. Necháme asi 2 hodiny odležet, několikrát promícháme. Pak přidáme šťávu z broskví a zbytek vína. Dáme do chladničky. Před podáváním přilijeme sodovku nebo sekt a podáváme v hrníčku se lžičkou.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    30. 7. 2006 16:58

    dobře vychlazená je krásně osvěžující v těchto dnech máme vyzkoušeno

  • Di
    Di |

    7. 10. 2005 18:53

    U nás je to oblíbený nápoj na Nový rok. Kompoty dáváme různé - broskve jsou skvělé, ale třeba také meruňky, třešně nebo višně, ananas, tvrdší jahody, čerstvé celé pomeranče nebo mango. Místo šťávy z pomerančů necháváme kompotovou a vše zalijeme tvrdým alkoholem (koňak, whisky, vodka - rozhodně ne rum nebo jiný příliš aromatický alkohol). Nemusí ho být ani tolik, ale určitě necháme proležet o druhého dne. Cukr jsme postupně vynechali. Druhý den přilijeme vychlazené bílé víno a před podáním dobře vychlazený sekt. Lze přidat kostky ledu. K vřelému doporučení se připojuji.

  • Aťa
    Aťa |

    9. 9. 2004 22:14

    Vřele doporučuji. Pro dlouhé letní večery - dobře vychlazené, paráda!