Bílý dort z Chorvatska

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 120
      g hrubá mouka
    • citron Z 1 citronu
    • 1
      špetka prášek do pečiva
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr (I méně podle chuti)
    • pomerančová šťáva A pomerančová kůra z 1 pomeranče
    • 4
      dl mléko
    • 100
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks žloutek 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků vyšleháme pevný sníh, během šlehání přidáváme cukr, pak žloutky, šťávu a kůru z citrónu a mouku včetně prášku do pečiva. Pečeme cca 35 minut, prvních pět minut zprudka, pak jen mírně.Smícháme mléko, mouku, cukr, vanilkový cukr a žloutky, uvaříme krém a dáme ho vychladit. Pak našleháme máslo, práškový cukr, přidáme vychladlou kaši a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Pokud se krém srazí, stačí prý přidat 1 lžíci práškové šlehačky. Dort rozřízneme a naplníme, složíme dohromady (chvíli zatížíme a necháme ztuhnout). Ozdobíme na povrchu.
2
Jižní sladkosti bývají na naši chuť až přeslazené, už v tomto předpise bylo množství cukru sníženo, ale je možné cukr dále ubrat.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • leja zitku
    leja zitku |

    24. 8. 2009 00:07

    mám dotaz-na krém mám vše nejdříve smíchat dohromady v míse a pak až dát na sporák a nechat zhoustnout?