Autor:

Bílková roláda s čokoládovým krémem

Střední
Ingredience
Bílek 6 ks
Moučkový cukr 170 g
Máslo 60 g
Hrubá mouka 170 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Krém
Mléko 0,4 l
Hrubá mouka 2 lžíce
Žloutek 2 ks
Čokoláda na vaření 80 g
Moučkový cukr 80 g
Máslo 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřaté trouby a upečeme do růžova. Těsto i s papírem svineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír a roládu potřeme krémem, smotáme, vrch rolády potřeme zbytkem krému a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme ztuhnout do ledničky.

Krém: v části mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbývající mléko, rozlámanou čokoládu a cukr zahříváme za stálého míchání až do bodu varu, přilejeme mléko s moukou a žloutky a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme máslo a necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bílková roláda s čokoládovým krémem

Komentáře

  1. Pavel   13.04.2011 | 8:10 | reagovat |

    TAK TENTO RECEPT JE KATASTROFA! Začal jsem pci již v jedenácti,protože mne to baví,ale za celou dobu,co se rolád týče jsem tak hrozný recept neviděl.Těsto,nonic moc,ale krém bylo to nejhorší,co jsem u krémů zažil.Ačkoliv jsem muž,měl bych být gentleman,ovšem v tomto případě upozornuji na zbytečně vyhozené peníze za ingredience.Pavel

    1. Hana   02.03.2015 | 6:42 | reagovat |

      Me se povedla

  2. recepty73   19.01.2011 | 12:37 | reagovat |

    ...záleží i na kvalitě másla(podstatně!) a velikosti žloutků.Nebo je prostě DEN BLBEC ;-) :-D .

  3. janahejd   16.01.2011 | 2:22 | reagovat |

    Tak jsem zkusila tuhle roladu a vysledek je bohuzel v odpadkovem kosi, coz se mi u peceni jeste nestalo :'( Krem mel konzistenci spis jako polevka nez krem, tak dlouho jsem se s nim zlobila az mi rolada uplne vystydla a mozna i proto mi pri plneni stale jeste velmi tekutym kremem, praskla, nasledkem cehoz se "krem" vylil ven a do sirsiho okoli... proste monumentalni frustrace, mozna je to mnou (i kdyz neoznacila bych se za zacinajici kucharku), ale doporucit nemuzu...

    1. dzudy   16.01.2011 | 21:50 | reagovat |

      Já bych do teplé kaše máslo nedávala. Lépe je nechat ji zchladnout, vyšlehat máslo do pěny a pak po lžících zašlehat tu kaši ;-)

      1. janahejd   19.01.2011 | 0:48 | reagovat |

        Jo jo, ted uz jsem taky chytrejsi :-\ a to jsem si jeste zpocatku, naivka, pochvalovala, ze tento zpusob delani kremu neznam a o kolik je rychlejsi nez naslehavat maslo zvlast... dokud jsem z toho ovsem nemela polivku ;-)

        1. Zuzka   19.01.2011 | 11:01 | reagovat |

          Už nevím u kterého receptu jsem to zkoušela, všechny kuchařinky (podotýkám zkušené) si tuhle přípravu pochvalovaly, já měla jednu velkou zdrclinu, tekutou a plnou sraženin. Zuřila jsem, všechno jsem vylila a druhý postup už byl klasický, zašlehávala jsem vychladlou kaši do ušlehaného másla s cukrem a bylo to super. Taky nevím, jestli je to rukama, když všichni říkali, že jim se to nestane. =-O

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web