Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g dýně očištěná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      ks cibule velká (nebo dvě)
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • olej
    • sůl nebo sojová omáčka
    • 100
      g rajský protlak nebo nasekaná loupaná rajčata
    • 200
      ml voda dle potřeby. cca 150 -
    • koření dle chuti: Gyros, Adžika, čubrica

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, kterou s cibulí ještě krátce orestujeme. Vmícháme nastrouhaný česnek, protlak a koření dle chuti (1 - 1,5 lžíce) a ještě krátce orestujeme. Přilijeme vodu dle potřeby a podusíme doměkka.
2
Pokud místo protlaku použijeme sekaná rajčata, přidáme i šťávu z nich a vodu můžeme vynechat. Osolíme dle chuti a místo soli můžeme použít i sojovou omáčku.
3
Směsí potíráme osmažené chleby potřené česnekem nebo opečené toasty či bagetky. Podáváme nejlépe se sklenicí chlazeného piva.
4
Pokud budeme dýňovou směs připravovat ve větším množství, můžeme ji ještě horkou nandat do čistých, suchých, přesnídávkových skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme cca 10-15 minut na 90 stupňů. Pak uchováváme v temnu a chladu ve sklepě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maru
    Maru |

    13. 9. 2016 19:24

    Děkuji za skvělý recept. Směs je vynikající a moc se mi líbí, že jsem si jí mohla udělat víc do skleniček, i na pozdější debužírování.

  • Zuzana Rybová
    Zuzana Rybová |

    21. 9. 2015 17:56

    Úúúúúžasný recept. Maso nikomu nescházelo a topinky mi mizely pod rukama jen co jsem je opekla. Děkuji