Bezlepkový mazanec

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • TĚSTO
    • 500
      g bezlepková mouka
    • 350
      g voda
    • 150
      g cukr
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g máslo
    • 7
      g sůl
    • 42
      g droždí
    • 2
      ks vejce
  • Ostatní
    • moučka
    • hladká mouka
    • tuk
    • mandle
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme troškou cukru, OPATRNĚ zalijeme trochou vody a na teplém místě necháme odpočinout.
2
Máslo, zbytek cukru a vajíčka napěníme, přidáme kvásek, zbytek mouky, špetku soli, citrónovou kůru, rozinky a vodu. Důkladně prohněteme a vytvoříme vláčné těsto.
3
Těsto rozdělíme na dva bochánky, které přendáme na vymazaný a vysypaný plech, můžeme ozdobit oloupanými plátky mandlí, uprostřed uděláme nožíkem mřížku a dáme na teplé místo vykynout asi 25-30 minut.
4
Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 30-40 minut.
5
Necháme vychladnout a vydatně pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Chuťovky Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.