Bezlepkové houskové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      hrnek mléko nebo vody
    • 0,5
      hrnek solamyl (bramborový škrob)
    • chleba bezlepkový
    • 1
      hrnek rýžová mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, Solamyl, mléko, vejce, sůl. Těsto nesmí být husté jako na normální knedlíky, když je, přilijeme trochu tekutiny. Přidáme na kostky nakrájený chléb a promícháme. Hrníček (čtvrtlitrový) vymažeme olejem a naplníme těstem (ne víc jak do 3/4). Dávka stačí na 2 hrnky. Vlníme v mikrovlnné troubě cca 2 min. - podle síly mikrovlnky.
2
Vyzkoušeno nemám, recept jsem převzala z jiných stránek, ale věřím, že v tomto případě to nebude nikomu vadit.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Sooul
    Sooul |

    8. 1. 2017 14:59

    knedlíky jsem vyzkoušel, místo do mikrovlnky jsem je vařil v hrnku ve vodě. 25 minut... byly výborné, jen jsem přidal do těsta k chlebu ještě burizony. Bezva ... :-)

  • Petra
    Petra |

    15. 9. 2014 21:54

    Mně se teda tyhle knedlíky vůbec nepovedly. Těsto pěkné, když jsem naplnila hrneček do 3/4, tak mi těsto v mikrovlnce strašně vylezlo, ale nebylo dopečené. Nechala jsem tam ostatní - vyšlo mi na 4 hrnečky - déle a stejně byly vevnitř uplně sražené. Škoda, protože recept je rychlý a snadný. Opět se musím vrátit ke klasickým kynutým - ach jo.

  • betty
    betty |

    3. 10. 2012 09:43

    je dobre kupovat vinny kamen tam lepek neni

  • Mmmmys
    Mmmmys |

    15. 4. 2012 14:26

    Povedly se na jedničku, také jsem dělala z Jizerky a nemužu dsi tuto mouku vynachválit. Děkuji za recept, přidávám do oblíbených :)

  • Hanka
    Hanka |

    21. 5. 2011 21:48

    Velké uspěchy mám s moukou Jizerka,je výborná na pečení,na jíšku do polévek a používám jí všude kam patří mouka.Jsou z ní výborné palačinky,bramboráky ap.Takže vařím stejná jídla jako před dietou,pouze s použitím Jizerky. ;-)

  • božena
    božena |

    29. 4. 2011 21:13

    Ahojte chci se jenom zeptat kdo má tu bezlepkovou dietu jakou moku používate na koblíšky nebo na pečení buchet,a také na zásmažky do polívek a omáček těch mouk je více druhu tak mi porad. :-*

  • viktoria
    viktoria |

    21. 12. 2010 08:58

    doufám, že víte, že v prášku do pečiva je normální lepková mouka....

  • Marta
    Marta |

    15. 12. 2010 13:44

    Dobrý den, můžete mi říct, jestli musí být tá rýžová mouka a když ano, kupuje se pod tím názvem, a jak dlouho máte ty hrníčky ve vroucí vodě (v mikrovlnce 2min.), děkuji

  • Monika Zetková
    Monika Zetková |

    23. 7. 2008 10:50

    Mám bezlepkovou dietu a tyhle knedlíky dělám už dlouho, ale místo toho aby sem to dala do mikrovlnky, dám hrníčky do hrnce vroucí vody. Tohle vyzkouším.