Autor:

Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky

Snadné
Ingredience
Strouhané ořechy 140 g
Cukr krupice 140 g
Rozinky 70 g
Bílek 1 ks
Skořice 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Hřebíček
tlučený
2 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Rozinky umeleme nebo jemně nakrájíme (pro snadnější krájení můžeme na chvíli namočit do teplé vody), smícháme s ostatním. Vyválíme šišku, odkrájíme kousky a tvoříme rohlíčky. Pokud se těsto lepí, posypáváme moučkovým cukrem. Pečeme na střední teplotu v mírně vyhřáté troubě. Za chvíli se z trouby bude linout taková vůně, že půjdete hledat vánoční ozdoby!

Po upečení a vystydnutí ztvrdnou, je dobré je nechat rozležet, proto peču vždy jako první. Pokud chcete, aby rychle změkly, dejte do krabice rozkrojené jablko a za 2 dny jsou měkké. Když nebudete mít mletý hřebíček, stojí zato si ho v obchodě s kořením koupit, nebo doma utlouct. Je tam nutný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3
3 4 5 1
Reklama
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky

Komentáře

  1. duo   17.12.2010 | 20:27 | reagovat |

    no.. ztráta času. Bezkonkurenčně si z nás někdo..vystřelil. Přílis sladké, nepevné, .. nesmyslnej recept..Škoda času / ingrediencí.. Good luck Pozn.: Mé kotě mělo rádo ještě ty neupečené.. na plechu čekající :), po upečení.. ani pes nežral..

  2. agneska   30.10.2010 | 16:14 | reagovat |

    Chybí mi u těch receptů fotografie. Doufám, že je tam přidáte. Děkuji.

  3. Helča z hor   18.12.2007 | 16:09 | reagovat |

    Souhlasím s Naďou.Dávám za1.

  4. Naďa Lhotáková   14.12.2007 | 20:00 | reagovat |

    Také jsem tyto rohlíčky zkusila,byli opravdu tvrdé,ale po týdnu už jsou vláčné.Chuťově dobré.

  5. Anonym   14.12.2007 | 14:10 | reagovat |

    Tak já ty bezkonkurenční rohlíčky včera dělala. I když jsem postupovala přesně podle receptu, žádná supr vůně se z trouby nelinula, a to sem se na ní fakt těšila. No nevím. Taky bych upřesnila dobu pečení, asi sem je pekla moc dlouho, jelikož se mi zdály pořád "nepevné", ale jakmile jsem je vytáhla z trouby, tak po zchladnutí byli jako beton. Opravdu bych pro ostatní, kteří budou tento recept zkoušet, upřesnila dobu pečení.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web