Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hrubá mouka
    • 3
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • sůl
    • 100
      g hrubá krupice může být i dětská
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.
2
Po částečném vychladunutí zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut). Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dušené kysané zelí.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:46

    :-)

  • Naďa Sojková
    Naďa Sojková |

    26. 10. 2007 13:08

    Tento recept lze urychlit použitím bramborových knedlíků v prášku.Jinak je postup stejný a mohu jen doporučit!Výborné je to s osmahnutou anglickou slaninou..

  • maky vilim
    maky vilim |

    18. 5. 2006 20:37

    Tak jsem udělala dnes k obědu tyto knedlíky a musím říci, že dopadly výborně. Je to jednoduché, žádné patlání dovnitř.Ještě jsem přidala nať z jarní cibulky a knedlíky byly nejen dobré, ale i pěkné mramované. Díky

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    4. 3. 2006 19:35

    Špekové knedlíky dělám jen s rohlíkama a bez brambor, ale tyhle zkusím...:-)

  • Eva
    Eva |

    4. 3. 2006 12:59

    Výborný recept,místo slaniny jsem osmažila na malé kostičky nakrájeny uzený špek a přidala na malé kostičky nakrájenézbytky uzeniny,měkkého šunk.salámu.Vše osmažila na pánvi a potom jsem přidala na malé kostky nakrájené rohlíky.Dále dle receptu.Lehké ,chutné ,s dušeným kysaným zelím poměrnělevný oběd,večeře.

  • Di
    Di |

    4. 3. 2006 00:26

    V původním receptu je obojí osmažit, což lze i na plotně. Ale myslím, že se nic nestane, pokud přidáte kostičky slaniny a rohlíků jen tak - já někdy rohlíky přidávám do bramborových knedlíků na úkor mouky - jsou lehčí.

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    3. 3. 2006 21:17

    Dělám spoustu knedlíků ,ale tyto určitě vyzlouším vypadají lákavě.Jen se chci zeptat,jestli se musí ta houska a slanina péct v troubě a nebo jen přidat k bramborám .