Autor:

Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Hrubá mouka 100 g
Houska 3 ks
Vejce 2 ks
Muškátový květ  
Sůl  
Hrubá krupice
může být i dětská
100 g
Slanina 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.

Po částečném vychladunutí zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut). Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dušené kysané zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

Komentáře

  1. Naďa Sojková   26.10.2007 | 13:08 | reagovat |

    Tento recept lze urychlit použitím bramborových knedlíků v prášku.Jinak je postup stejný a mohu jen doporučit!Výborné je to s osmahnutou anglickou slaninou..

  2. maky vilim   18.05.2006 | 20:37 | reagovat |

    Tak jsem udělala dnes k obědu tyto knedlíky a musím říci, že dopadly výborně. Je to jednoduché, žádné patlání dovnitř.Ještě jsem přidala nať z jarní cibulky a knedlíky byly nejen dobré, ale i pěkné mramované. Díky

  3. Jaroslava Oumarová   04.03.2006 | 19:35 | reagovat |

    Špekové knedlíky dělám jen s rohlíkama a bez brambor, ale tyhle zkusím...:-)

  4. Eva   04.03.2006 | 12:59 | reagovat |

    Výborný recept,místo slaniny jsem osmažila na malé kostičky nakrájeny uzený špek a přidala na malé kostičky nakrájenézbytky uzeniny,měkkého šunk.salámu.Vše osmažila na pánvi a potom jsem přidala na malé kostky nakrájené rohlíky.Dále dle receptu.Lehké ,chutné ,s dušeným kysaným zelím poměrnělevný oběd,večeře.

  5. Di   04.03.2006 | 0:26 | reagovat |

    V původním receptu je obojí osmažit, což lze i na plotně. Ale myslím, že se nic nestane, pokud přidáte kostičky slaniny a rohlíků jen tak - já někdy rohlíky přidávám do bramborových knedlíků na úkor mouky - jsou lehčí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web