Autor:

Beránek z kynutého těsta

20 minut PT0H20M
Těsto
Máslo 120 g
Žloutek 4 ks
Cukr 120 g
Droždí 30 g
Mléko
dle potřeby
1 dl
Polohrubá mouka 500 g
Rozinky
v rumu namočené
2 hrst
Mandle
sekané, nebo sekané ořechy
1 hrst
Tuk
a strouhanka na formu
 
Poleva
Moučkový cukr
přesátý
200 g
Bílek
čerstvý
1 ks
Citronová šťáva 2 lžíce
Voda
dle potřeby
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z droždí, části mléka, lžíce cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Máslo utřeme se žloutky a zbylým cukrem do pěny. Do utřené hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku s mandlemi a rozinkami a tolik vlažného mléka, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Těsto urovnáme do tukem vymazané a stouhankou vysypané beránkové formy a necháme vykynout. Po vykynutí dáme do předehřáté trouby, nejprve pečeme při 200 °C, později snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme.
Po upečení necháme vychladnout ve formě, vyjmeme a polijeme polevou (místo očí a čumáčku nalepíme rozinku nebo kousek čokolády či jiného zdobení) nebo jenom pocukrujeme.
Poleva: utřeme v míse přesátý cukr s bílkem, citrónovou šťávou, případně trochou vody do husté lesklé pěny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Beránek z kynutého těsta

Komentáře

  1. Lubor Hájek   25.03.2007 | 19:36 | reagovat |

    Loni jsem přidával v rumu namočené sušené ovoce a myslím, že to chuť velmi pozvedlo

  2. Alice Váchová   25.04.2006 | 18:55 | reagovat |

    Moc se mi povedl a byl dobrý

  3. Anonym   31.03.2006 | 15:15 | reagovat |

    Dělala jsem ho nanečisto, moc nám chutnal, má takovou chuť jako vánočka, a to máme rádi

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web