Autor:

Beránek s rumovou polevou

Střední
Ingredience
Tuk 120 g
Vejce 5 ks
Cukr 150 g
Mléko 0,13 l
Hladká mouka 350 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Poleva
Moučkový cukr 400 g
Hnědý rum 1 lžíce
Mléko 2 lžíce
Rozinky
Na oči
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Pečivo

Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vše ušleháme do pěny. Pak přidáváme střídavě sníh, mléko, vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě. Vychladlého beránka vyklopíme a rozinkami uděláme oči. Pak jej přelijeme polevou, kterou připravíme tak, že cukr prosijeme a utřeme s horkým mlékem a rumem do hustší směsi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Beránek s rumovou polevou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web