Benátský mrkvový zákusek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice olivový olej
    • 3
      ks mrkev střední
    • 0,5
      sklenice rozinky
    • 0,3
      sklenice ananasový džus
    • 0,8
      sklenice cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 2
      ks vejce velká
    • 1
      sklenice hladká mouka
    • 1
      sklenice mleté mandle
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek
    • citronová kůra strouhaná, z půlky citronu
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžíce piniové oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2
Nastrouháme mrkev a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Svaříme (3 minuty, malý plamen) rozinky a ananasový džus.
3
V mixéru ušleháme cukr a olej, přidáme vanilku a vejce. Do vzniklé pěny postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a muškátovým oříškem, mrkev, mandle, rozinky i s džusem, citronovou kůru i šťávu.
4
Nalijeme do vymazané dortové formy, uhladíme povrch, posypeme piniovými oříšky a dáme péci asi na 30 minut.
5
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    17. 11. 2005 15:30

    Mila Koudeli,chyba byla ve me,ktera recept poslala9Samozrejme nejsem autor).Nenapsala jsem tam,ze ten zakusek je neobycejne nizky,jako takova tlustsi placka.Kduby byl ve vetsi forme,tak by se propekl.Je to velmi stary mistni recept a mene infarktovy,kdyz uz je nekdo na sladke.

  • Koudel
    Koudel |

    17. 11. 2005 11:03

    No, tak tohle nám moc nechutnalo. Nejspíš se někde stala chyba (i když netuším kde - držela jsem se receptu do puntíku), protože i po 40 min pečení byla vevnitř kašovitá hmota. Z mrkve peču moc ráda, ale tohle nám opravdu nesedlo.