Béleše

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 30
      g droždí
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • marmeláda
    • moučkový cukr
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, které necháme, na pomoučeném vále 15-20 minut, kynout. Rozpálíme olej a vytahané bochánky postupně osmažíme, po obou stranách, dozlatova.
2
Ovocnou zavařeninu smícháme 1:1 s tvarohem a touto směsí potřeme jednotlivé beleše. Nakonec přidáme lžíci marmelády a lžíci zakysané smetany, beleše posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • das1234
    das1234 |

    8. 3. 2011 10:42

    Teď se na ně chystám. Moje prababička je dělávala na slano s bramboračkou. Nemá chybu. Tak doufám, že to výjde.

  • Hanka Bednaříková
    Hanka Bednaříková |

    4. 11. 2009 11:10

    Ladislave dávám vám 1 ,hlavně za zveřejnění tohoto receptu,který tady chyběl. Recept znám od své babičky,taky ho dost často používám sice mám kluky už skoro dospělé,ale slaká jídla milují,jen mě vždy prosí o povidla a sypou si je pískovým cukrem.Všem doporučuji je to eňo ňuňo!

  • Marsí ***
    Marsí *** |

    11. 10. 2008 20:23

    Beleše miluju, dělával nám je táta, když jsme byli malí, já je nejraději s povidly....:-))