Autor:

Béleše

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tvaroh 250 g
Zakysaná smetana 200 g
Droždí 30 g
Mléko 300 ml
Cukr krupice 1 lžíce
Marmeláda  
Moučkový cukr  
Rostlinný olej  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, které necháme, na pomoučeném vále 15-20 minut, kynout. Rozpálíme olej a vytahané bochánky postupně osmažíme, po obou stranách, dozlatova.
Ovocnou zavařeninu smícháme 1:1 s tvarohem a touto směsí potřeme jednotlivé beleše. Nakonec přidáme lžíci marmelády a lžíci zakysané smetany, beleše posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Béleše

Komentáře

  1. das1234   08.03.2011 | 10:42 | reagovat |

    Teď se na ně chystám.
    Moje prababička je dělávala na slano s bramboračkou. Nemá chybu.
    Tak doufám, že to výjde.

  2. Hanka Bednaříková   04.11.2009 | 11:10 | reagovat |

    Ladislave dávám vám 1 ,hlavně za zveřejnění tohoto receptu,který tady chyběl. Recept znám od své babičky,taky ho dost často používám sice mám kluky už skoro dospělé,ale slaká jídla milují,jen mě vždy prosí o povidla a sypou si je pískovým cukrem.Všem doporučuji je to eňo ňuňo!

  3. Marsí ***   11.10.2008 | 20:23 | reagovat |

    Beleše miluju, dělával nám je táta, když jsme byli malí, já je nejraději s povidly....:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web