BeBe roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček sušenky be-be červené balení
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžička hnědý rum
    • 1
      čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr a rum. Touto směsí lepíme Bebe sušenky k sobě jako roládu. Nakonec polijeme čokoládou! A vše necháme přes noc uležet. Roládu krájíme šikmo. Recept je velmi jednoduchý a rychlý, zato velice chutný!
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • anonym
    anonym |

    1. 3. 2012 09:15

    Prostě lepíš jeden na druhý...není to jako roládu...při roládě se to zabalí...tady se nic nebalí...nevím jak to někomu může připadat že to je "jako roláda" :DDD anonym

  • judita klimentová
    judita klimentová |

    1. 2. 2009 19:10

    roládu mi dělala od mala babička a je výborná. nemám nervy na lepení tak do dám do formy, a střídám vanilkový pudink, sušenky a kakaový pudink:)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    13. 12. 2007 15:54

    Slepujete jednu sušenku ke druhé,až do vyčerpání sušenek.Já osobně tomuto zákusku neříkám roláda,ale metrový řez(dá se poskládat do "jakékoliv "délky)a slepuji i marmeládou,krémem a nutelou.Je to pak na tom šikmém řezu barevnější a chuťově asi i pestřejší.jinak to záleží na každém,čím sušenky spojí...o)

  • Jana Křenková
    Jana Křenková |

    13. 12. 2007 12:21

    Ahoj, nerozumím tomu, jak sušenky k sobě lepit jak roládu, můžete mě to blíže vysvětlit?

  • Anna Fabiánová
    Anna Fabiánová |

    11. 11. 2006 14:42

    Je to moc dobrý...a navíc se to dá i přetvořit...protože jsem neměla zakysku tak sem to udělala z vanilkovího jogurtu s rumem citronovou kurou a skořicovým cukrem....je to mňamka a mamka mě pochválila :D

  • bramborka
    bramborka |

    5. 10. 2006 18:45

    Dělám je jako Johanka střídavě kakaové a světlé,jen musím dělat roládky minimálně tři.Vždy hned zmizí.

  • Johanka K
    Johanka K |

    31. 8. 2005 09:59

    Je to veľmi ľahučký a chutný dezert.Robievam ho aj tak, že striedam kakaové a bledé BeBe sušienky...potom to má efekt ako metrový koláč.

  • kapiii
    kapiii |

    30. 8. 2005 16:10

    Odpovedet na otazku pani Jane. nejlepsi kysanou smetanu maji v Lidlu je dost husta! A dobra je tady zakysana smetana od ramy!

  • Jana
    Jana |

    30. 8. 2005 14:04

    Vypadá to skvěle, ale máte nějaký oblíbený druh té zakysané smetany? Někdy je krásně tuhá a jindy zas tak řídká, že kdybych tam přidala ještě rum, tak v tom můžu seušenky tak s bídou máčet, ale natírat v žádném případě! Poraďte prosím. Nebo čím event. zahustit, kdyby teklo. Díky

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    30. 8. 2005 10:51

    Jo tak to je fakt dobrý !!! a ještě někdy be sušenky spojuji uvařeným vanilkovým pudinkem,dám trochu rumu,třeba i do jedné poloviny trochu kávy a to je něco.