BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks bažant prsíčka
    • 1
      lžíce máslo
    • hladká mouka trochu
    • 120
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 0.5
      ks celer
    • pepř celý
    • bobkový list
    • nové koření
    • jeřabinový kompot
    • mandle pár

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až je slanina skelná,
2
a potom do ní dáme na drobno nakrájenou cibuli a půlku celeru.
3
Do lehce opraženého základu položíme bažantí prsíčka, osolíme je, okořeníme, přilijeme trochu vody a necháme je v troubě dusit do měkka.
4
Hotová vyjmeme, šťávu vypražíme do tuku, zaprášíme moukou, zapražíme, s mírou zalijeme vodou a řádně provaříme.
5
Nyní bažantí prsíčka položíme na teplou mísu, přelijeme necezenou omáčkou a navrch dáme trochu kompotu z jeřabin.
6
Podáváme s vařenými bramborami, kroketami či rýží, v každém případě s kompotem z jeřabin s oloupanými sladkými mandlemi.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.