Bažant s jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bažant - větší, oškubaný, vykuchaný, očištěný
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks rozmarýn čerstvý - snítka
    • 100
      g slanina - plátky
    • 150
      ml bílé víno
    • 150
      ml drůbeží vývar nebo bujon, cca
    • 500
      g jablka
    • 40
      g máslo
    • tuk pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Většího bažanta (nebo dva menší) omyjeme, osušíme a napovrchu i uvnitř potřeme nasekanými bylinkami a osolíme.
2
Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny a položíme ho do připraveného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě (180°C) cca 45-60 minut (dle velikosti). Podléváme vínem a vývarem a přeléváme výpekem. Potom bažanta odklopíme, obložíme jablky, které jsme si připravili během pečení, a dopečeme doměkka a dozlatova.
3
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na plátky, které opečeme na másle.
4
Podáváme s bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu

  • Jesthan
    Jesthan |

    14. 7. 2013 14:05

    Hey hey hey, take a gaendr at what' you've done http://fohcymiyr.com [url=http://brjjyr.com]brjjyr[/url] [link=http://xjdpfsfnycq.com]xjdpfsfnycq[/link]

  • Vito
    Vito |

    12. 7. 2013 08:08

    Gee whiz, and I thohugt this would be hard to find out.