Autor:

Bažant s jablky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Bažant
- větší, oškubaný, vykuchaný, očištěný
1 ks
Snítka tymiánu 3 ks
Rozmarýn
čerstvý - snítka
1 ks
Slanina
- plátky
100 g
Bílé víno 150 ml
Drůbeží vývar
nebo bujon, cca
150 ml
Jablka 500 g
Máslo 40 g
Tuk
pekáčku
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Zvěřina, Uzeniny, Z ovoce

Většího bažanta (nebo dva menší) omyjeme, osušíme a napovrchu i uvnitř potřeme nasekanými bylinkami a osolíme.
Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny a položíme ho do připraveného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě (180°C) cca 45-60 minut (dle velikosti). Podléváme vínem a vývarem a přeléváme výpekem. Potom bažanta odklopíme, obložíme jablky, které jsme si připravili během pečení, a dopečeme doměkka a dozlatova.

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na plátky, které opečeme na másle.

Podáváme s bramborovou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rozkvétá černý bez. Jak z něj vyrobit lahodný sirup nebo med? Články z

Komentáře k receptu: Bažant s jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web