Autor:

Bažant s jablky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Bažant
- větší, oškubaný, vykuchaný, očištěný
1 ks
Snítka tymiánu 3 ks
Rozmarýn
čerstvý - snítka
1 ks
Slanina
- plátky
100 g
Bílé víno 150 ml
Drůbeží vývar
nebo bujon, cca
150 ml
Jablka 500 g
Máslo 40 g
Tuk
pekáčku
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Zvěřina, Uzeniny, Z ovoce

Většího bažanta (nebo dva menší) omyjeme, osušíme a napovrchu i uvnitř potřeme nasekanými bylinkami a osolíme.
Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny a položíme ho do připraveného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě (180°C) cca 45-60 minut (dle velikosti). Podléváme vínem a vývarem a přeléváme výpekem. Potom bažanta odklopíme, obložíme jablky, které jsme si připravili během pečení, a dopečeme doměkka a dozlatova.

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na plátky, které opečeme na másle.

Podáváme s bramborovou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Bažant s jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web