Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Palačinky
    • 0,5
      hrnek grahamová mouka špaldová
    • 0,3
      hrnek pohanková mouka
    • 0,3
      hrnek mouka pšeničná mouka
    • 0,3
      hrnek polohrubá mouka ovesná
    • 2
      ks vejce
    • mořská sůl 1/8 lžičky
    • cukr třtinový
    • 0,5
      hrnek mrkvová dřeň nebo jemně strouhaná mrkev
    • 0,5
      hrnek batáty hrubě strouhaných (sladké brambory)
    • mléko na doředění
    • 3
      lžíce slunečnicový olej Davert
  • Posýpka
    • 2
      lžíce cukr třtinový - Muscovado
    • 0,5
      lžička skořice míry jsou odhadem, přiměřeně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme klasicky těsto na palačinky a vmícháme mrkvovou dřeň a batáty, vznikne těsto podobné bramborákovému.
2
Než rozpálíme pánev, připravíme posýpku; cukr Muscovado dodá příjemnou karamelovou příchuť, není však podmínkou.
3
Smažíme batáťáky o síle bramboráku, obracení chce jistou zručnost, snadno se trhají.
4
Lehce posypeme směsí cukru se skořicí a pochutnáváme si na něčem, co jsme nikdy nejedli.
5
Poznámka: mouky můžeme použít jakékoliv dostupné, tj. pšeničnou, špaldovou, ovesnou, ječnou, lze přidat vařené jáhly.
6
Mrkvovou dřeň dodává odšťavňovač, pokud ji nemáme, můžeme mrkev zcela vynechat.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    5. 2. 2009 13:54

    jezis to byla takova dobrota, kam na to chodite ? musim Vam ty palacinky moc pochvalit Martine :)