Barevná masovo-sýrová sekaná (karbanátky)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks rohlík starší, nastrouhané nebo namleté
    • 100
      g tvrdý sýr nastrouhaný, Gouda, Eidam...
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      ks červená paprika
    • 0,5
      ks paprika - žlutá
    • 0,5
      ks zelená paprika
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule
    • mléko nebo voda dle potřeby
    • máslo nebo olej do pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Mokrou rukou pak vyválíme šišku nebo uplácáme karbanátky. Šišku přendáme do vymazaného pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a za občasného podlití a přelití pečeme dozlatova nejprve cca 20 minut zakrytou, pak odklopíme a dopečeme. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Před smažením je můžeme obalit ve strouhance.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, okurkovým salátem nebo jinou zeleninou dle chuti. Lze podávat i jako studené pohoštění s okurkou, hořčicí..., kdy vychlazenou sekanou pokrájíme na slabší plátky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michálková
    Michálková |

    14. 7. 2016 18:40

    Skvělá <:-) <3

  • Libus
    Libus |

    16. 2. 2016 12:33

    Nemam namitek, byla perfektni.

  • KaRa
    KaRa |

    20. 9. 2015 11:57

    Výborná...