Banány v pařížském krému

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g čokoláda na vaření
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      balíček bílá želatina dortová
    • 1
      balíček sušenky be-be
    • 4
      ks banány velké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den před povaříme smetanu na šlehání, čokoládu, práškový cukr a máslo. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky. Druhý den vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme mastným papírem. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme sušenky, potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znova potřeme krémem a přikryjeme sušenkami. Postup ješte jednou zopakujeme. Vrch potřeme krémem a dáme ztuhnout do chladničky. Na druhý den dezert vyklopíme z formy, papír stáhneme a nakrájíme na řezy.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Andra
    Andra |

    27. 11. 2006 11:42

    Vyšľahá sa smotana keď je v nej pridané maslo?

  • Jana Z
    Jana Z |

    27. 11. 2006 10:05

    Taky jsem dostala tento recept z nějaké slovenské kuchařky i s vyobrazením a vypadá tam přímo nádherně.