Banánový chlebíček s Melasou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      hrnek cukr
    • 1,3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks banány zralé
    • 0,5
      hrnek ořechy sekané
    • 200
      g melasa Vital
    • 3
      lžíce máslo měkké
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      balíček čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, žloutky, cukr ušleháme. Přidáme melasu, ořechy, čokoládovou rýži, rozmačkané banány, pak přidáme mouku, v které jsme rozmíchali sůl a sodu. Nakonec dáme sníh. Dáme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme při 150 °C asi 30 minut - zkusíme špejlí.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • D K
    D K |

    2. 7. 2007 22:48

    Pani Lenko K. já používám melasu vital a tam je i přímo na lahvičce napsáno , že má příjemnou karamelovou chuť. Tak si vám dovolím taky oponovat.

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    1. 7. 2007 11:32

    Dovolím si oponovat paní D K, melasa nechutná ani trochu jako karamel! Má tak specifickou chuť, že ji nelze k ničemu přirovnat. Prostě melasa chutná jako melasa.:-)

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    2. 5. 2006 16:13

    Upečeno.Skvělý recept!Připomíná perník.Chuť melasy je výrazná.Chutný,nadýchaný a šťavnatý.Pekla jsem na menším plechu a místo čok.rýže jsem dala sekanou čokoládu.Za 1*.

  • Klára Malá
    Klára Malá |

    27. 4. 2006 08:46

    Děkuji

  • D K
    D K |

    26. 4. 2006 09:11

    Melasa je přírodní produkt, kteý vzniká při výrobě cukru z cukrové třtiny. je v ní hodně minerálů a stopových prvků. Má přiznivé učinky na lidský organismus. Napomáhá odstraňovat ekzémy, bolesti páteře, potíže s trávením. Při pravidelném užívání regeneruje celý organismus. Má méně kalorií než cukr a med a chutná po karamelu.

  • Klára Malá
    Klára Malá |

    25. 4. 2006 15:26

    Budu mít asi hloupý dotaz. Ale co je to Melasa? Děkuji

  • D K
    D K |

    25. 4. 2006 12:57

    Pani Pavlíno, tak doufám, že budou oba recepty chutnat, pak napište. Mám ještě asi dva sladké recepty, ale teď nemám u sebe sešit, tak je napíšu zítra. Melasa se dá využít také při příprvě masa, tak bych taky přidala recept.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    25. 4. 2006 10:19

    Moooooc děkuji na recept s melasou !!!