Autor:

Banánový chléb

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka
Sůl 1 lžička
Jedlá soda 1 lžička
Banány 1 hrnek
Cukr 1 hrnek
Vejce
Máslo 1/4 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Smíchejte mouku, sůl a sodu. Odstavte.
- V jiné misce zkombinujte banány a cukr, dobře promíchejte. Přidejte
vejce a máslo, znova dobře promíchat.
- Vlijte banánovou směs do misky s moukou, solí a sodou, promíchejte
tak, aby mouka zvlhla.
- Vlijte směs do předem vymazané formy (20×12 cm, na výšku alespoň
5 cm).
- Pečte na 175°C 55 - 60 minut nebo dokud se chléb nezačne odlepovat od krajů formy a špejle vpíchnutá doprostřed zůstane po vyjmutí čistá.
- Vyjmete z trouby, nechte 10 minut odstát a vyklopte na talíř. Nechte zchladnout.
- Chutná za studena i na několik sekund předehřátý v mikrovlnné troubě.
- Banánový chléb by se měl zkonzumovat během 4 až 5 dnů. Pro delší trvanlivost ho můžete zabalit do fólie a umístit v mrazáku, kde vydrží až několik týdnů. Rozmrazit ho nechte volně, nepoužívejte mikrovlnnou troubu pro rozmrazování.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Banánový chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web