Banánovo-pomerančový džus

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks pomeranč
    • 3
      ks citron
    • 2
      ks banány
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      kg cukr krupice
    • studená voda
    • 4
      ks mrkev

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle do velkého hrnce, poté pečlivě omyjte pomeranče a citrony. Kůru z pomerančů nastrouhejte na struhadle, ale pozor na bílou část kůry - ta je hořká a mohl by být hořký i koncentrát, to samé udělejte s citrony.
2
Pomeranče a citrony rozkrojíme na měsíčky a hodíme k mrkvi a nastrouhané kůře do hrnce. Do hrnce přidáme vodu, aby ovoce bylo ponořené. Pozor - hrnec nepřikrývejte pokličkou, jinak vám pěna vynese všechnu kůru nahoru na pokličku. Vaříme cca hodinku.
3
Potom si vezmeme ponorný mixér a ovoce rozmixujeme na kaši, přidáme vanilkový cukr, banán a kilo cukru a tak 10 minut ještě vaříme, aby se provařil banán. Necháme chvíli a přes síto vyčistíme koncentrát od nečistot.
4
Koncentrátu bude tak cca 3 litry a udělá se z toho minimálně 12 litrů džusu. Koncentrát vydrží i klidně 3 měsíce v chladu a nezkazí se.
Zařazení: Nápoje

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.