Autor:

Banánové řezy (Margot)

45 minut PT0H45M
Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr 5 lžíce
Hladká mouka 5 lžíce
Voda 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Pikantní marmeláda
červená
 
Banány
4-5
5 ks
Krém
Netučný tvaroh
nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
1 ks
Vanilkový pudink 2 balíček
Cukr 4 lžíce
Voda 3 dl
Máslo
1,5 kostky
 
Hnědý rum
trochu
 
Margotka
větší
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči a ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil), pomažeme marmeládou a poklademe banány, nakrájenými na tenká kolečka, těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dcl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
Piškot nemusí být ten z receptu, ale jakýkoliv jiný, na který je kdo zvyklý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Banánové řezy (Margot)

Komentáře

  1. Bu.blan   12.06.2011 | 16:20 | reagovat |

    Řezy jsou vynikající, vláčné a místo margotky jsem nastrouhala hořkou čokoládu. Blanka

  2. Martina Voldánová   05.04.2009 | 13:53 | reagovat |

    Řez je vynikající. Udělala jsem krém podle Terezy, jen jsem tam přidala uvařený puding. Všem chutná a přidávám do oblívených receptů.

  3. ilis ilis   14.03.2009 | 21:22 | reagovat |

    Martino,co vám na předchozím komentáři od Jany není jasné?Vysvětleno zcela srozumitelně.Sloupnout slabou kůrčičku,co se udělá po upečení na piškotu (ostrým nožem)...

  4. Martina Jurošková   13.03.2009 | 22:57 | reagovat |

    Taky bych to zkusila,ale nedokažu si predstavit,jak mam teda sloupnout tu kuru. Ani z toho komentare mi to neni zcela jasne. Poradi mi ješte nekdo neco jineho ? Dekuji

  5. mohelnikova tereza   03.06.2007 | 9:41 | reagovat |

    ted celkem lituju ze jsem napsala ze ten krem je az moc mastny......ted jsem si rezy dala ulezene asi den a je to moc moc moc dobre!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web