Autor:

Banánové řezy III.

Střední
Těsto
Žloutek 3 ks
Moučkový cukr 45 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Bílek 3 ks
Cukr 45 g
Hladká mouka 90 g
Krém
Mléko 500 ml
Cukr 60 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Želatina
1-2
2 balíček
Hnědý rum 3 lžíce
Smetana ke šlehání 250 ml
Banány 7 ks
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr ušleháme do krémové konzistence. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Mouku prosejeme a přidáme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct asi na 10 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus vyklopíme na papír na pečení vysypaný cukrem, vrchní papír potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme.

Krém: z mléka, cukru a pudink. prášku uvaříme pudink. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a vmícháme do horkého pudinku. Ten pak necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí nařežeme banány na kolečka a pokládáme na krém, zalijeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Banánové řezy III.

Komentáře

  1. Olga .   28.10.2008 | 13:26 | reagovat |

    Ale na LABUŽNÍKOVI, tam jich je! A každý jiný!!Dokonce i s rybami!!!:o)

  2. Olga .   28.10.2008 | 13:19 | reagovat |

    TŘEBA... Souhlasím s Vámi, je to podobně jako při výrobě tzv.:MOUSSE. To je takové to, herec Lábus by to nazval "třepotavé" a jsou toho plné cukrárny. Tady jsem to pod tímto názvem nenašel, asi se to třepotá rafinovaně skryto pod nějakým pseudonymem...:-(

  3. Eva Červenková   28.10.2008 | 12:45 | reagovat |

    JÁ BYCH TO CHÁPALA TAK, ŽE SE TO TAM VMÍCHÁ JEŠTĚ PŘED ZTUHNUTÍM..NO, TŘEBA NÁM TO AUTORKA OBJASNÍ..

  4. Olda G   27.10.2008 | 19:22 | reagovat |

    Myslíte, že je to odzkoušeno? Vmíchat šlehačku do studeného pudingu je kumšt. Vmíchat šlehačku do studeného pudingu s želatinou to je umění! Není dnes 1.IV., že ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web