Autor:

Banánové řezy III.

Střední
Těsto
Žloutek 3 ks
Moučkový cukr 45 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Bílek 3 ks
Cukr 45 g
Hladká mouka 90 g
Krém
Mléko 500 ml
Cukr 60 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Želatina
1-2
2 balíček
Hnědý rum 3 lžíce
Smetana ke šlehání 250 ml
Banány 7 ks
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr ušleháme do krémové konzistence. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Mouku prosejeme a přidáme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct asi na 10 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus vyklopíme na papír na pečení vysypaný cukrem, vrchní papír potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme.

Krém: z mléka, cukru a pudink. prášku uvaříme pudink. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a vmícháme do horkého pudinku. Ten pak necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí nařežeme banány na kolečka a pokládáme na krém, zalijeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Banánové řezy III.

Komentáře

  1. Olga .   28.10.2008 | 13:26 | reagovat | závadný

    Ale na LABUŽNÍKOVI, tam jich je! A každý jiný!!Dokonce i s rybami!!!:o)

  2. Olga .   28.10.2008 | 13:19 | reagovat | závadný

    TŘEBA... Souhlasím s Vámi, je to podobně jako při výrobě tzv.:MOUSSE. To je takové to, herec Lábus by to nazval "třepotavé" a jsou toho plné cukrárny. Tady jsem to pod tímto názvem nenašel, asi se to třepotá rafinovaně skryto pod nějakým pseudonymem...:-(

  3. Eva Červenková   28.10.2008 | 12:45 | reagovat | závadný

    JÁ BYCH TO CHÁPALA TAK, ŽE SE TO TAM VMÍCHÁ JEŠTĚ PŘED ZTUHNUTÍM..NO, TŘEBA NÁM TO AUTORKA OBJASNÍ..

  4. Olda G   27.10.2008 | 19:22 | reagovat | závadný

    Myslíte, že je to odzkoušeno? Vmíchat šlehačku do studeného pudingu je kumšt. Vmíchat šlehačku do studeného pudingu s želatinou to je umění! Není dnes 1.IV., že ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web