Balkánský sýr v lilku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 200
      g balkánský sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30 minut. Poté lilky potřeme směsí česneku a oleje, necháme chvilku odležet a potom grilujeme do měkka. Následně, dokud je lilek horký, obalíme jím kousky balkánského sýra.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Sonia Hrušková
    Sonia Hrušková |

    8. 4. 2015 15:52

    Mnam! Akorát místo balkánského sýru používám sýr FETA <3 MNAMKA!

  • basilej
    basilej |

    2. 11. 2011 14:10

    velmi lahodny recept, s mladym lilkem neni takova prace, nemusi se nechavat potit, protoze neni horky ;-)

  • Eva Klabzubová
    Eva Klabzubová |

    20. 8. 2009 21:43

    vyzkoušela jsem to v drobené variantě jak píše drapalová helen a bylo to opravdu výborné. rakletový gril jsem vyhrála náhodou od helmansu také, ale stihla jsem si ho před tím ještě i koupit - hned na jaře, takže máme dva:) a vzhledem k naší vysoké frekvenci grilování je oba určitě užijeme. ještě jsem k tomu lilku podávala od helmansu kečup napoli - chutná po bazalce a k tomu balkánu nám to moc chutnalo - zase trošku malá úprava.

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    25. 6. 2009 20:44

    ja jsem nebalila, balkan rozdrobila a platky lilku po ogrilovani posypala a bylo to moc dobre, vyhrala jsem totiz od helmansu rakletovy gril, takze grilujem ikdyz je venku hnusne

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 5. 2008 15:13

    alenku, autor asi zřejmě zapomněl napsat, že lilek krájíme podélně NA PLÁTKY. Tak tomuto receptu alespoň rozumím já ;-)

  • alenek
    alenek |

    21. 5. 2008 15:03

    Zní to celkem lákavě. Ale nerozumím tomu konci. Jak můžu lilkem obalit kousky balkánu? Spíše naopak bych lilek obalila (dle možností) sýrem...