Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: hanjuletta

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové maso (Podle počtu strávníků (kotleta bez kosti, plecko))
    • anglická slanina
    • 100
      g balkánský sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule Střední
    • vepřový vývar Z kostky
    • 5
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
    • sladká smetana
    • mouka Trochu - nemusí být nutně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem, paprikou. Po celém povrchu jej poklademe anglickou slaninou. K okraji položíme hranolek balkánského sýra a svineme v závitek. Ten omotáme nití, aby nám to pěkně drželo. Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a závitky zprudka opečeme, dokud se maso nezatáhne, potom ho na oleji vyměníme za najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do růžova, poprášíme moukou a zalijeme vývarem.
2
Závitky vrátíme zpět do hrnce. Přidáme ještě spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajská jablíčka a bílou papriku nakrájenou na proužky. Vše dusíme, občas podlejeme vodou či vývarem, dokud není maso měkké. Závitky opět vytáhneme, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes síto. Podle konzistence omáčky přidáme smetanu smíchanou s moukou, pokud je hustota dostačující použijeme pouze smetanu pro zjemnění chuti. Provaříme. Závitky zbavíme nití a přidáme do omáčky - prohřejeme. Je možno dochutit, ale většinou není třeba, vývar s rajčaty a paprikou tomu dají chuti dost.
3
Podáváme s knedlíkem, je možné i s nočky z polohrubé mouky.
4
Tento recept je sice trošku časově náročnější, ale výsledek stojí za to.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jaruška
    Jaruška |

    30. 7. 2011 13:35

    Skvělý recept, obzvláště omáčka z rajčat byla super! Doporučujeme! ;-)

  • Jarka
    Jarka |

    30. 7. 2011 08:14

    Zrovna to jdeme vyzkoušet! ;-)