Autor:

Balené zelí

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - míchané 1/2 kg
Hlávkové zelí 2 kg
Rýže ve varném sáčku 4 ks
Klobása - uzená
kousek jen na chut a vůni
 
Vejce 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Rajský protlak 2 ks
Cukr  
Ocet  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Nejprve si připravíme zelí a to tak, že odřízneme dužinu a uděláme tzv. důlek, aby nám listy šly lépe sundávat. Zelí vložíme do vroucí osolené vody, postupně listy oddělujeme.
Poté si připravíme mleté maso, do kterého přidáme vejce, sůl, pepř, nakrájenou klobásu a uvařenou rýži, důkladně promícháme.
Listy, které máme připravené, si rozložíme a plníme směsí z mletého masa, zabalíme a vkládáme do hrnce. Do půlky hrnce zalejeme vodou a necháme dusit asi hodinu.
Nakonec si připravíme rajský protlak, do kterého dáme trochu soli, cukru, octa a vody. Mělo by to být spíše sladší. Promícháme a připravenou zálivkou polejeme zelí. Necháme jestě tak 40 minut dusit na mírném ohni.
Podáváme s chlebem. Přeji dobrou chuť. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Balené zelí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web