Balené zelí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: SimiH

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso - míchané
    • 2
      kg hlávkové zelí
    • 4
      ks rýže ve varném sáčku
    • klobása - uzená kousek jen na chut a vůni
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks rajský protlak
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme zelí a to tak, že odřízneme dužinu a uděláme tzv. důlek, aby nám listy šly lépe sundávat. Zelí vložíme do vroucí osolené vody, postupně listy oddělujeme.
2
Poté si připravíme mleté maso, do kterého přidáme vejce, sůl, pepř, nakrájenou klobásu a uvařenou rýži, důkladně promícháme.
3
Listy, které máme připravené, si rozložíme a plníme směsí z mletého masa, zabalíme a vkládáme do hrnce. Do půlky hrnce zalejeme vodou a necháme dusit asi hodinu.
4
Nakonec si připravíme rajský protlak, do kterého dáme trochu soli, cukru, octa a vody. Mělo by to být spíše sladší. Promícháme a připravenou zálivkou polejeme zelí. Necháme jestě tak 40 minut dusit na mírném ohni.
5
Podáváme s chlebem. Přeji dobrou chuť. :)
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.