Autor:

Balatonský guláš (od K. Gotta)

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková 600 g
Cibule
velká
2 ks
Brambory
syrové
300 g
Sůl  
Zelená paprika
2-3
3 ks
Rajčata
2-3
3 ks
Sádlo 40 g
Česnek 1 stroužek
Paprika - sladká 1/2 lžička
Kmín
na špičku nože
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme trochu vody, přidáme brambory pokrájené na kostky, utřený česnek a dokořeníme kmínem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka. Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou.

Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky nebo feferonku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
3
3 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 7x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Balatonský guláš (od K. Gotta)

Komentáře

  1. Antonia Kalabusínová   13.08.2010 | 18:36 | reagovat | závadný

    Nikde nie je potvrdené, ze recept je skutocne od p. Gotta. Ja na tom nevidím nic zlého, ak niekto pouzije svieckovú aj na hamburger. To je predsa vec kazdého. Co ma ale viacej prekvapilo, je príspevok bez mena (--), ze niekto ide na dovolenku varit. Tak ste na dovolenke, alebo?Recept je dobrý, ale v nom nenachádzam nic, co by ho malo spájat s Balatónom. Bezný gulás zo stanicného bufetu (okrem tej svieckovej...).

  2. Martin JAROLÍMEK   07.02.2010 | 17:58 | reagovat | závadný

    Recept jsem vyzkoušel a uspěl jsem s ním i u mého bratra-mistra kuchaře:-) Místo svíčkové jsem samozřejmě použil kližku, místo čerstvých rajčat jsem použil sterilovaná loupaná rajčata. A jednou tolik brambor, "guláš" je potom pěkně hustý. Kmínem a paprikou také není třeba tak šetřit.

  3. Adam Sedal   17.08.2009 | 7:44 | reagovat | závadný

    Guláš ze svíčkové si může uvařit opravdu jen Gott a jemu podobní.Ne že bych chtěl být "chtivoň"ale svíčkovou,i falešnou,využiji mnohem mnohem lépe v jiných receptech.Na guláš jen klížku z mladého býka,(neboť z krávy je maso "mléčné")nebo z krku.

  4. evik   22.02.2008 | 17:50 | reagovat | závadný

    tento guláš je výborný,dělala jsem ho už několikrát sice z falešné svíčkové,ale je opravdu dobrý,takže stačí dát zadní hovězí ,nemusí být pravá svíčková a je to taky výborné

  5. Lusinda   12.11.2007 | 14:58 | reagovat | závadný

    Tak tuto situaci důvěrně znám Zuzi,u nás nepochodí ani kuřecí steheh. řízek.:)))Dcera asi bude preparátor a manžel se minul povoláním.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web