Baklažánová kaše

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g maso
    • 4
      ks baklažán
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajče
    • 2
      ks paprika
    • 0,5
      l mléko
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale lze použít v podstatě jakékoliv) a necháme ve vlastní šťávě podusit. Pak přidáme na kostičky krájené rajče a papriky, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka.
2
Opečené baklažány necháme zchladnout, oloupeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši. Na tuku nebo oleji uděláme z mouky jíšku, přidáme baklažánovou kaši a postupně přiléváme mléko, aby vznikla jemná kaše (konzistence asi jako bramborová).
3
Servírujeme tak, že na talíř dáme kopec kaše, do něj uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.
Zařazení: Maso Přílohy

Komentáře k receptu

  • cuoco
    cuoco |

    6. 10. 2011 21:17

    <3 :'( Jeden z najlepsich tradicnychTureckych receptov na lilek je tu popisany a pridany ako keby si to dakdo len tak zo srandy vykuchtil ked sa vcera nudil .To snad nie je ani pravda. :'(

  • Anonym
    Anonym |

    30. 11. 2006 14:52

    Jano jen taková malá drobnost, baklažán neboli lilek nepatří mezi tykve.

  • Stanislava Tekin
    Stanislava Tekin |

    27. 11. 2006 15:39

    Ja je pecu vetsinou v troube, naplno tak 20 min., jednou dvakrat otocit, dostanou takovou nahnedlou barvu a slupka se zacne jakoby odfukovat.

  • Jana
    Jana |

    27. 11. 2006 10:00

    Jak dlouho se pečou baklažány a jak poznám,že už jsou hotové? Všechny druhy tykví milujeme a tato úprava mě skutečně láká.Díky za odpověď.