Báječné zbytkové rizoto z trouby

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 30
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček mražená zelenina
    • sýr
    • zbytky po klasicky pečeném kuřeti
    • 2
      hrnek rýže osvědčila se mi Lagris

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vždycky jsem přemýšlela o tom, co udělat s částí pečeného kuřete, která se už nedojí a taky s tukem a sosem, který zůstane na pekáči. Vykoumala jsem tohle...
2
Všechny zbytky masa uschováme (pokud máme žravou rodinu a víme, že nic nezbude, tajně s kuřetem upečeme jedno až dvě stehna navíc, nikomu o tom neřekneme a pečlivě je schováme.)
3
Pekáč, ve kterém se peklo kuře a jsou v něm zbytky šťávy a takového toho dobrého výpeku odložíme stranou a nevymýváme. Promyjeme rýži a vsypeme do pekáče s tukem, přidáme pytlík zmražené zeleniny a obrané maso. Zalijeme 4 hrny vody a dáme do trouby péct na 200 °C, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká. Hotové sypeme sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Reny
    Reny |

    7. 10. 2013 12:30

    V případě že hned nejíte, dejte do peřin vydrží teplé i 2 hodiny 8-)

  • pippiva
    pippiva |

    13. 8. 2011 10:48

    Takhle to dela i moje sestra a je to lahudka ;-)

  • Martina Pecková
    Martina Pecková |

    1. 3. 2010 13:12

    Výborné, dělala jsem prvně a povedlo se. Dávám za 1 .-)

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    12. 12. 2009 10:17

    rýži jsem uvařil a pak ji přidal do pekáčku dobrůtka

  • marek švarc
    marek švarc |

    15. 4. 2009 13:08

    ted jsem to dala do trouby, a cekam, uz se tesim na dobrotku

  • Di -
    Di - |

    10. 3. 2009 10:18

    Také jsem ho teď dělala se zbylým krůtím stehnem, které jsem upekla podle receptu králík na jalovci. Bylo to moc dobré (obojí).

  • Gábina H
    Gábina H |

    10. 3. 2009 09:47

    Výborné, měla jsem zbytky kuřecích stehen a přidala jsem ještě jedno uzené kuřecí stehnoa hranolky mrkve. Rýže krásně nasákla všechny chutě. Pekla jsem v troubě přiklopené asi 45 minut při 200`.

  • Míša Š.
    Míša Š. |

    18. 11. 2008 10:35

    Díky za recept,dobrý nápad dělat ho v troubě+využít pekáč po upečení kuřete(krůty..).Dělali jsme z krůty,výboré rizoto.

  • Vladan M
    Vladan M |

    2. 11. 2008 10:18

    My jinak rizoto neděláme.Nejlepší je se zbytků pečeného vepřového spolu se zbytkem výpeku.Do drůbežího výpeku přidávám česnek a kmín (masox a jiné koření dle chuti),má pak chuť po pečínce.Dávám pouze hrášek, mražený hned před pečením, konzervovaný ke konci i s lákem.Rýži parboiled.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    9. 10. 2008 16:21

    Hani, já prakticky jinou rýži než v sáčcích nepoužívám, na všechny způsoby. Nebojte se, je dobrá i na pečení. Zacházejte s ní úplně stejně - pozor na druh rýže a dobu vaření, aby se nerozvařila, nebo naopak rozvařila :-))

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    9. 10. 2008 13:57

    Nezkoušel jste tam někdo dát už uvařenou rýži v sáčku a jen to nechat trochu propéct? Nemám moc dobré zkušenosti s vařením-pečením klasické rýže, téměř nikdy se nepovede, je z toho taková plepa..

  • Lidka K.
    Lidka K. |

    12. 2. 2008 09:31

    Jsem moc ráda, že chutná. Jsem líná na mytí pekáče a tohle nejen znamená jídlo skoro bez práce, ale ubyde i drhnutí přiškvařených zbytků tuků po kuřeti.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    11. 2. 2008 15:17

    Nalezeno, přečteno, oblíbeno,vyzkoušeno, uvařeno, snězeno, chváleno, hodnoceno....samozřejmě za 1. Lidko, opravdu klobouk dolů, je to jednoduché a chutná to přesně tak, jak si od rizota představuji a co se mi prozatím nikdy nedařilo dosáhnout.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    2. 2. 2008 16:34

    Když pečeme drůbež či králíka je toto pondělní večeře, přídám něco dušených hub z mrazáku, Další využití zbytků po pečeni místo rýže dám uvařené těstoviny nebo i vařené brambory , mnohdy zbylé po nedělním obědě opět houby a možno i rozklepnout vejce. Mraženou kupovanou zeleninu taky moc neužívám a když, tak na cedníku propláchnu horkou vodou a posypu podravkou a pak teprve přidávám do hrnce, trochu ztratí tu průmyslovou chuť

  • Sona
    Sona |

    2. 2. 2008 14:20

    Tak jsem to taky zkusila. A jeste jsem to cele posypala kari, cekam na vysledek :-)

  • Jana H.
    Jana H. |

    9. 10. 2007 12:59

    Tak tenhle recept také praktikuji už několik let ... Je to rychlé, jednoduché a s úsporou jednoho mytí pekáče. Pouze dávám přednost čerstvé zelenině, případně konzervované karotce s hráškem. Ta mražená nám nikomu nechutná.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 6. 2007 10:27

    vyborne

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    22. 11. 2006 00:15

    Jo, toto dělám už spoustu let, moje rodina nerada obírá kosti, takže v neděli se sní stehna a ňadra a zbytek zůstane... Oberu to a je z toho u nás často pondělní oběd :-))). Zeleninu dávám hrášek - mrkev - kukuřice, ochucuji trochou práškového česneku (ale my můžeme česnek do všeho), troškou červené papriky, pokud jsem ji nedávala na kuře, a cca 2 lžícemi kečupu. Zamíchám, dám péci a je bájo jídlo....

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    21. 11. 2006 14:19

    Dano, určitě to promíchejte :-). Klidně i trochu dosolte.

  • dana
    dana |

    21. 11. 2006 13:55

    když tam nasypu rýži,zeleninu a maso, mám to promíchat?

  • Hopodyňka
    Hopodyňka |

    21. 11. 2006 09:32

    Využila jsem kus kuřete a sos, je to bezva recept a vlastně bezpracný. Ale příště si tu trošku práce dám a nakrájím čerstvou zeleninu, ta mrežená přece jenom není úplně ono...

  • Jana Z.
    Jana Z. |

    20. 11. 2006 14:38

    Inspirovala jsem se a protože od včerejška zbylo kousek kuřete a od soboty těstoviny tak máme báječné zbytkové těstoviny a je to skvělé

  • Milena Adamová
    Milena Adamová |

    24. 10. 2006 12:34

    tak tenhle recept se mi moc libi dnes to zkusim uvarit uz se na to tesim

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    21. 10. 2006 15:15

    Díky za pochvalu, jem ráda, že chutná. Pekáče opravdu myju moc nerada...

  • Renda ***
    Renda *** |

    21. 10. 2006 08:46

    Tak tohle rizoto bylo naprosto skvělé,doma se po něm jen zaprášilo!Je to vážně rozdíl mezi rýží pečenou v troubě a vařenou na sporáku.A na jedno umytí pekáče vykouzlit 2 jídla je SUPER!:-)))Paní Lidko,tohle si teda nechte patentovat:-)))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    4. 9. 2006 08:11

    Konečně dokonalé rizoto:-)) Rýži jsme doma moc nevařili, protože tatínek ji nemá rád. Můj muž naopak a tak jsem měla s rýží vždy trochu problém. Nejhůř dopadlo právě vždycky rizoto. Tohle je jednoduché, rychlé a hlavně se mi konečně povedlo tak, abych byla i já spokojená:-))) Lidko, bohužel Vám mohu dát jen jednu jedničku:-)

  • Jarka Strnádková
    Jarka Strnádková |

    20. 8. 2006 23:06

    jako zeleninu dávám jen zelený hrášek a cibulku, postup stejný-,výpek, zbytky kuřete a rýži také dusím v troubě nebo remosce..

  • Mirka Vašulková
    Mirka Vašulková |

    16. 7. 2006 09:55

    Opravdu dobrý a skvělí recept a hlavně rýchlí.Děkuji.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    4. 6. 2006 20:40

    Já to peču odkryté, občas během pečení promíchám.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    4. 6. 2006 17:43

    Pekla jsem zakryté v horkovzdušné troubě na 250°c asi hodinu,ale čas nevím přesně,nesledovala jsem to,brala jsem to od oka....

  • Lenka S
    Lenka S |

    4. 6. 2006 17:20

    Pečete to v zakrytém nebo odkrytém pekáči? Dík za odpověď.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    4. 6. 2006 14:10

    Lidko díky za recept,už nebudu rizoto dělat jinak, než takto...výborné ,sypké ..prostě mňam... 1*

  • Mirka Vašulková
    Mirka Vašulková |

    17. 4. 2006 09:21

    Byla sem mile překvapena jaké to bylo dobré.Děkuji za nápad.

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    26. 1. 2006 10:56

    Dobré jsou i v tom upečené brambory.Mňam

  • Hana Hladíková
    Hana Hladíková |

    9. 12. 2005 11:14

    Já peču rizoto obdobně, akorát bez zeleniny, ale můsím napsat, že pečené je mnohem lepší než z uvařené rýže a nikdy u nás nezůstane na pekáči a všechno se sní, takže to mohu vřele doporučit

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    11. 11. 2005 07:46

    No, ideální je počítat s tím dopředu, a to kuře podlévat trochu víc...

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    21. 10. 2005 23:45

    Hned bych to zkusila, těší mě že je u toho málo práce i málo nádobí, jen mi řekněte, jak to děláte, že vám zbyde v pekáči sos? U nás vždycky někdo přijde a klidně i po jídle ten pekáč superpečlivě vytře kouskem chleba dokud je to ještě teplé, dokonce o to bývá i dohadování, takže schovat pekáč a vymluvit se, že už jsem ho stihla umýt mi asi neprojde! :-)

  • Di
    Di |

    21. 10. 2005 15:07

    No proč ne, já se novotám nebráním. Možná je to také méně práce a nádobí. Jen si pamatovat, co všechno už člověk úspěšně zkusil a co ještě zkusit má ...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    21. 10. 2005 13:36

    Di, zkuste to v tom upéct celé. Je to fakt chuťově úplně jiné...

  • Di
    Di |

    21. 10. 2005 12:28

    Tohle dělávám, báječně se tak zlikvudují různé zbytky pečeného masa, které můžeme v případě nouze nastavit i uzeninou. Jenom volím trochu jiný postup . Maso nakrájím na kostičky, ohřeju ve zbylém tuku, přidám mraženou zeleninu. Do směsi pak vsypu rýži uvařenou v sáčku. Většinou přidám trochu zázvoru a kari. Nakonec vše skončí v torubě, aby se chutě propojily.