bagety

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 40
      g droždí
    • 0,4
      l vlažná voda
    • 4
      lžička sůl
    • mouka na plech

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
5 baget (Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal.)
2
Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a trochy mouky zadelame kvasek, zaprasime moukou a nechame 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezacnou tvorit trhlinky.
3
Mouku osolime a promichame s kvaskem a vypracujeme hladke testo. Misime tak dlouho, az se zacnou na testu tvorit bubliny a testo se nechyta misy. Vypracovane testo poprasime moukou a nechame prikryte kynout v pokojove teplote asi 2 a 1/2 hodiny. Vykynute testo prendame na pomouceny val, rozdelime na 5 dilu, vyvalime dlouhe valce, prendame na plech a na plechu nechame jeste prikryte 15 minut kynout. Troubu vyhrejeme na 250 stupnu.
4
Ostrym nozem nakrojime do kazde bagety sikme zarezy, potreme vlaznou vodou a peceme 35 az 40 minut na druhe pricce odspodu. Na dno trouby postavime ohnivzdornou misku s vodou.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.