Autor:

bagety

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Droždí 40 g
Vlažná voda 0,38 l
Sůl 4 lžička
Mouka
na plech
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

5 baget (Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal.)

Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a trochy mouky zadelame kvasek, zaprasime moukou a nechame 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezacnou tvorit trhlinky.

Mouku osolime a promichame s kvaskem a vypracujeme hladke testo. Misime tak dlouho, az se zacnou na testu tvorit bubliny a testo se nechyta misy. Vypracovane testo poprasime moukou a nechame prikryte kynout v pokojove teplote asi 2 a 1/2 hodiny. Vykynute testo prendame na pomouceny val, rozdelime na 5 dilu, vyvalime dlouhe valce, prendame na plech a na plechu nechame jeste prikryte 15 minut kynout. Troubu vyhrejeme na 250 stupnu.

Ostrym nozem nakrojime do kazde bagety sikme zarezy, potreme vlaznou vodou a peceme 35 az 40 minut na druhe pricce odspodu. Na dno trouby postavime ohnivzdornou misku s vodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: bagety

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web