Autor:

Bačovský závin

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Hladká mouka 150 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Klobása 200 g
Oštiepok 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Podáváme nakrájené na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Bačovský závin

Komentáře

  1. Jirka   09.01.2014 | 18:23 | reagovat |

    a co je prosim vyhrata trouba? Ja mam troubu od 50 do 275......

  2. Naďa Sojková Naděžda, Mgr.   26.10.2007 | 12:53 | reagovat |

    Oštěpek je tvrdý ovčí sýr

  3. Jana Mairovská   17.10.2005 | 18:31 | reagovat |

    Slovenský uzený sýr.

  4. Andrea   17.10.2005 | 13:12 | reagovat |

    co je to oštěpek? asi pro někoho blbá otázka,ale já to fakt nevím.díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web