Autor:

Bačovský závin

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Hladká mouka 150 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Klobása 200 g
Oštiepok 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Podáváme nakrájené na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Bačovský závin

Komentáře

  1. Jirka   09.01.2014 | 18:23 | reagovat |

    a co je prosim vyhrata trouba? Ja mam troubu od 50 do 275......

  2. Naďa Sojková Naděžda, Mgr.   26.10.2007 | 12:53 | reagovat |

    Oštěpek je tvrdý ovčí sýr

  3. Jana Mairovská   17.10.2005 | 18:31 | reagovat |

    Slovenský uzený sýr.

  4. Andrea   17.10.2005 | 13:12 | reagovat |

    co je to oštěpek? asi pro někoho blbá otázka,ale já to fakt nevím.díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web