Bačovský závin

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 200
      g klobása
    • 100
      g oštiepok

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Podáváme nakrájené na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka |

    9. 1. 2014 18:23

    a co je prosim vyhrata trouba? Ja mam troubu od 50 do 275......

  • Naďa Sojková Naděžda, Mgr.
    Naďa Sojková Naděžda, Mgr. |

    26. 10. 2007 12:53

    Oštěpek je tvrdý ovčí sýr

  • Jana Mairovská
    Jana Mairovská |

    17. 10. 2005 18:31

    Slovenský uzený sýr.

  • Andrea
    Andrea |

    17. 10. 2005 13:12

    co je to oštěpek? asi pro někoho blbá otázka,ale já to fakt nevím.díky