Bábovka s margotkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks margotka velká
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      kostka tuk
    • 1
      ks vanilka nebo tresť
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu postrouhat a vše smícháme dohromady. Pečeme na 170 °C, horkovzduch asi 50-60 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eluus
    eluus |

    4. 4. 2013 17:56

    vinikající bábovka famozní,fantastická :-D :-))

  • zanidan
    zanidan |

    1. 11. 2010 11:04

    Nepíši tady recepty na to ,aby mně tu někdo obviňoval z toho že nevím kolik čeho mám dáváat když je to můj recept.Dělala jsem ho už mnohokrát a nikdy se mi nestalo že by se mi nepovedla,jen jednou mi nešla vyklopit,ale nakonec se to povedlo.to se stává i u jiných bábovek.Takže si poučujte doma svoje děti a né mně.Jsem vučená cukrářka tak vím co peču. A potom co tady slyším za urážky už tu radši žádné recepty nepřidávám,protože to nemá smysl,aby tu pořád někdo někoho pomlouval.Štve mně to i u jiných lidí,když vidím,že se někdo snaží napsat recept a ten druhý mu ho dokáže tak zhnusit tím co píšete,právě VY takové semetriky co se jim pořád něco nelíbí a musí do něčeho mudrovat.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    25. 6. 2009 12:00

    To se nedivím Žaneto, že se vám nevyklopila, když dáte tak málo tuku. 1/8 másla byla vždycky půlka 250gramové kostky, čili osminka z kila. Už na to množství mouky a cukru je vámi uváděné množství evidentně málo. Nicméně bábovka může být vynikající, vyzkouším.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    24. 6. 2009 15:24

    Milá Žando,jsem na světě už hodně dlouho,ale dycinky platilo,že osminka másla je půlka čtvrtkilovékostky,protože se vždycky počítá z celé jednotky a ne kusu.Jinak,ale,nic ve zlém:-)

  • Žaneta Daňková
    Žaneta Daňková |

    24. 6. 2009 12:33

    Takže na vysvětlenou 1/8 másla je počítaná z 250g kostky,takže tuhle kostku si rozdělíte od oka na 8 kousků a jeden z nich pak použijete do bábovky.Taky se mi 1 stalo že se mi nepodařila vyklopit tak jak bych chtěla,ale rada je, že se musí forma dobře vymazat a vysypat a když nepomůže ani tohle tak na ni hodit po upečení vlhkou utěrku a nechat asi 5-10 minut a pak ji vyklopíme.

  • Blanka F
    Blanka F |

    19. 6. 2008 20:38

    Já jsem recept vyzkoušela několikrát. Bábovka je opravdu skvělá, ale vždycky byla tak křehká, že se mi ji ještě nikdy nepodařilo vyklopit vcelku - ani ze silikonové formy a přitom vždycky byla dobře upečená. Takže jsem to maskovala čoko polevou. Ale chuťově je bábovka opravdu fantastická ;-)

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    19. 6. 2008 19:25

    Petule,ja jsem zkousela recept z techto stranek - Dobra margot babovka a ta byla vyborna.Muzes ji zkusit.

  • Petule B.
    Petule B. |

    19. 6. 2008 19:02

    Nechtěl by radši někdo napsat jestli ji vyzkoušel a zda byla dobrá či nikoli? Chtěla bych ji zkusit, ale z komentářů jsem se zatím nedozvěděla nic...

  • Marsí
    Marsí |

    3. 4. 2008 15:41

    Jo mimochodem..to bylo počítáno z kila....:-)) 1000 g /8=125g

  • Marsí
    Marsí |

    3. 4. 2008 15:38

    Evo omlouvám se předem i zadem...nějak mi nedošlo, že někdo neví, že celá kostka je 250 gramů...:-)))))

  • Z
    Z |

    3. 4. 2008 15:15

    Ale ale, jedna osminka tuku - to snad zná každý, kdo otevřel jakékoli recepty ,ale přesto - je polovina kostky tuku o původní váze 250 gr HERA, Visa, Omega a podobně --- to znamená 125 gramů a ještě k osvětlení - je to malá kostka másla - počítá se z jednoho kilogramu

  • Marie H.
    Marie H. |

    3. 4. 2008 15:09

    1/8 másla je 125g / půlka 250g kostky /.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    3. 4. 2008 14:57

    no to jste to moc nevysvětlila když jste nenapsala kolik gramů je těch osm osmin..Myslím, že se jedná o 250g kostku (hera), tudíž cca 30g

  • ELA
    ELA |

    3. 4. 2008 12:55

    milý anonyme, "osminka" tuku se obecně rozumí 125 g ;o))

  • Lenka Ber.
    Lenka Ber. |

    3. 4. 2008 09:30

    Z kila tuku.Je to 125 gramů.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 4. 2008 08:58

    Nebo 250g(kostka tuku) děleno 8 = 1 /8

  • Marsi
    Marsi |

    2. 4. 2008 23:57

    Anonyme...pro naprosteho laika,mimochodem sd mne nedavno ptala potencionalni snacha...:-} tedy...osm osmin je celek,jedna osmina 1/8 se rovna celek deleno osmi.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2008 15:55

    Prosím co znamená 1/8 tuku.... 1/8 kostky nebo 1/8 kg ....nebo 1/8 hrnku... díky jana eš

  • Karla S.
    Karla S. |

    13. 11. 2007 18:36

    ne jenom se nam libil ten recept na tu babovku

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 11. 2007 07:39

    Karlo, ať hledám, jak hledám, není tu ani písmenko o tom, že by měla být vhodná pro diabetiky:-)) Nespletla jste si recepT?

  • Karla Starečkova
    Karla Starečkova |

    12. 11. 2007 19:53

    no nevim jestli je dobra i pro diabetiky

  • Karla Starečkova
    Karla Starečkova |

    12. 11. 2007 19:51

    no nevim jestli je dobra i pro diabetiky

  • ŽANDA
    ŽANDA |

    8. 11. 2007 14:42

    Ano je to tak,ale uvidíte,že je výborná,i naše děti ji mají moc rády.

  • Alena
    Alena |

    8. 11. 2007 11:27

    Opravdu se ke šlehačce přidává ještě tuk i olej?Děkuji za odpověď.