Bábovka s kávou a skořicí

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Máslo 150 g
Moučkový cukr 150 g
Instantní káva 3 lžička
Pomerančová kůra 1/2 lžička
Skořice 1/2 lžička
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 3/4 balení
Mléko 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Žloutky + cukr + máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypř. práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Pekla jsem v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C přibližně 40 minut. Píchnutím špejle zjistíme, zda není uvnitř syrová. Necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.

Recept patří mezi staré recepty. Je jednoduchá a chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
2+
4.39 31 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 31x)
Reklama
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s kávou a skořicí

Komentáře

  1. Ivana   03.12.2007 | 12:42 | reagovat | závadný

    skoro samá chvála tak jsem také vyzkoušela, ale jsem zklamaná,, moc nám nechutnala, taková dusivka, vůně zajímavá , mě tam možná vadil ten pomeranč, vzala jsem do práce kamarádkám, někomu to chutnalo ,ale spíše ne

  2. Gábina H   30.10.2007 | 14:34 | reagovat | závadný

    Káva se dává sypká instantní, nerozpuštěná - viz komentář autorky na str. 4

  3. Marie   30.10.2007 | 12:44 | reagovat | závadný

    Jsem začínající kuchařka. Prosím ifnormaci to kávu mám nejprve uvařit? Nebo nasypat jen tak do těsta? Vždy když čtu recepty do kterých se má dát buď káva nebo puding tak nevím jak dál.Předem děkuji.

  4. Renata Martinková   30.08.2007 | 19:29 | reagovat | závadný

    velice dobrá bábovka a hlavně rychlá

  5. paoli   26.07.2007 | 18:07 | reagovat | závadný

    Bábovka mě opravdu překvapila. Je to zas něco trochu jiného a velmi chutného vřele doporučuji.:))

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web