Bábovka s hroznovým vínem

Střední
Ingredience
Máslo 230 g
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 balení
Vejce 4 ks
Bílý jogurt 125 g
Hnědý rum 50 ml
Polohrubá mouka 400 g
Prášek do pečiva 1 balení
Mandle
loupané
50 g
Hroznové víno
(modré)
200 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Změklé máslo spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme jogurt, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nadrobno nasekanými mandlemi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhným kokosem. Bábovkovou formu střídavě v několika vrstvách naplníme mandlovým těstem a hroznovým vínem.

Pečeme při 160 °C po dobu 50 minut. Vychladlou bábovku před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s hroznovým vínem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web