Bábovka s hroznovým vínem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 230
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g bílý jogurt
    • 50
      ml hnědý rum
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 50
      g mandle loupané
    • 200
      g hroznové víno (modré)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme jogurt, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nadrobno nasekanými mandlemi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
2
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhným kokosem. Bábovkovou formu střídavě v několika vrstvách naplníme mandlovým těstem a hroznovým vínem.
3
Pečeme při 160 °C po dobu 50 minut. Vychladlou bábovku před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.