Bábovka pro Musicu Bohemicu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr nebo pískový cukr včetně vanilkového
    • 0,3
      l šlehačka
    • 5
      dl hladká mouka podle velikosti vajec
    • prášek do pečiva
    • strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce utřeme nebo ušleháme s cukrem (nemusí být do pěny). Přidáme neušlehanou šlehačku a mouku s práškem do pečiva.
2
Tento základní recept lze obměnit přidáním rozinek, kandovaného nebo sušeného ovoce, kousíčků čokolády nebo mletých ořechů: Ořechy nahradíme část mouky v objemovém poměru 1 díl mouky - 2 díly ořechů - nejlepší je nahradit asi tak 1,5 dl mouky 3 dl ořechů, do ořechového těsta lze ještě přidat lžičku či dvě granulí rozpustné kávy.
3
Větší formu na bábovku či chlebíček vymažeme rozpuštěným tukem a dáme na chvíli do lednice. Pak vymažeme znovu a vysypeme polohrubou moukou. Bez problémů se vyklopí. Upečeme v předehřáté troubě. Zda je bábovka hotová, zjistíme špejlí - těsto se nesmí lepit. Po vyjmutí z trouby přikryjeme utěrkou a necháme chvíli odpočinout, až se "odlepí" od stěn, pak vyklopíme.
4
Bábovka je skvělá na cesty, vydrží dlouho vláčná, příprava je jednoduchá. Lze též nalít na plech a poklást ovocem jako bublaninu, třeba jen kousky jablek nebo třešněmi.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    13. 11. 2012 13:27

    A proč Recepty nazvaly tuto bábovku pro Musicu Bohemicu? :-\

  • Alena
    Alena |

    8. 6. 2005 10:00

    Souhlasim,babovka je dlouho vlacna.Vynechavam zcela veskere vymazavani a vysypavani,protoze pouzivam silikonovou formu na peceni,ktera je opravdu k nezaplaceni.