Bábovka Piškotka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček dětské piškoty kakaové, pro efekt lze kombinovat se žlutými
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g hera tuk
    • 160
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • strouhaný kokos
    • rozinky
    • oříšky rozsekané
    • mléko 1/8 l

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přisypeme rozinky, oříšky. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetřeme do ní třetinu těsta. Na těsto naskládáme těsně k sobě piškoty, které jsme předtím vždy po dvou slepili marmeládou (dobré pokapat rumem). Překryjeme druhou třetinou těsta, položíme další vstvu piškotů a zbytek těsta. Pečeme v mírné troubě cca 35-40 minut. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    31. 10. 2010 15:10

    Ten 1 litr mléka se mi tam nějak nezdá :-\

  • Lucie Hlavničková
    Lucie Hlavničková |

    17. 7. 2009 13:40

    Tuhle bábovku znám a dělám již dlooouho. Mám ji z piškotové kuchařky Opavia a je výborná :)

  • Eva
    Eva |

    16. 2. 2008 12:53

    Nesmí se péci zprudka, stačí tak na 180st. 40 minut.

  • Iva
    Iva |

    18. 12. 2007 16:48

    Moc dobra babovka,ale ten kokos nevonel ani po chutni zadna a zcernalo mito,ale pripalene to nebylo jinak moc dobra babovka.

  • Eva
    Eva |

    15. 9. 2007 19:11

    Slepené piškoty ještě namáčím v rumu a nevylezou.

  • Petra
    Petra |

    14. 10. 2006 21:27

    Tak to byla fakt ňamka. Jen se po ní zaprášilo.

  • Thomas
    Thomas |

    28. 6. 2006 18:26

    rychly a dobry recept!!!!

  • Eva
    Eva |

    22. 5. 2006 17:12

    Jano piškoty slepené ještě namáčím lehce v rumu, tím ztěžknou a nevyplavou :-) a je to výborné.

  • jana
    jana |

    29. 4. 2006 11:48

    Je opravdu vinikající jen ty piškoty mi pokaždé (zatím 3x) více méně vyplavaly jako Verulince. Nemáte někdo nějaký tip jak tomu zabránit? předem díkPs. podruhé a potřetí jsem je do těsta v průběhu pečení zamáčkla :) - ale nijak zvlášť to nepomohlo

  • Tamara
    Tamara |

    9. 2. 2006 22:34

    Dala jsem do těsta s rozinkami nasekané vlašské ořechy, tím je těsto tmavší a žluté piškoty s meruňkovou marmeládou pěkně vynikly. Je to originální výborné. Vydrží dlouho vláčná pokud se ovšem rychle nesní :-) A ten kokos báječně bábovka voní. Výborné.

  • Eva
    Eva |

    19. 11. 2005 14:50

    1/8 l je 125 ml. Dávám 150 ml. Piškoty stačí i žluté, slepené meruňkovou, nebo malinovou, rybízovou marmeládou vypadají i tak efektně. Pěkně je zatlačte do těsta a poslední vrstvu nechte větší.Spotřebuji na to na první vrstvu 7 slepených piškotů a na druhou řadu 8 . Vlastě odpovídám, ano je to hladká mouka.

  • Naďa
    Naďa |

    8. 11. 2005 13:36

    Taky jsem nemohla u nás sehnat ty kakaové piškoty,ačkoliv o jejich existenci vím.Tak jsem si pomohla jinak.Bábovku jsem trochu obrátila: použila jsem klasické piškoty dětské a do těsta na bábovku ( do mouky)jsem přidala kakao.Je to moc hezké a dobré.Piškoty držely na svém místě,nevyplavaly.

  • dana
    dana |

    7. 11. 2005 21:43

    Martino, já je taky nikde nemůžu sehnat. A to je sháním v pražských obchodech, kde se dá sehnat ledaco.

  • Vlasta smutná
    Vlasta smutná |

    28. 10. 2005 21:23

    Je to opravdu hladká mouka?

  • Martina Chloubová
    Martina Chloubová |

    28. 10. 2005 17:20

    Nevíte, kde bych mohla sehnat ty kakaové piškoty? Nikde v krámě jsem je strašně dlouho neviděla, tak jsem si myslela, že se už nevyrábí.

  • Hanka
    Hanka |

    27. 10. 2005 17:45

    Co znamena 1/8 mleka?? To jako 1/8 litru?

  • Karolína
    Karolína |

    26. 10. 2005 10:04

    Mohla by se klidně vařit na zámmu pro krále.SUPER!!!!

  • Verulinka
    Verulinka |

    25. 10. 2005 17:06

    Potvrzuji, že je moc dobrá. Sice se jí nechtělo z formy, ale nakonec přece jen vyklouzla. Akorát mě mrzelo, že piškotky vyplavaly na povrch - nezůstaly v těstě. Na chuti to ovšem nic nemění. Příště zkusím co to udělá, když piškoty slepím Nutelou. Jinak recept jsem kdysi viděla v piškotové kuchařce Opavia.

  • Ilona
    Ilona |

    25. 10. 2005 14:17

    Zaujala mě a hned ji o víkendu zkusím!

  • Sylva
    Sylva |

    21. 10. 2005 21:35

    Zkusím ji zítra, doufám, že se povede, je to zajímavý recept

  • Květa
    Květa |

    13. 9. 2005 09:39

    Tak ta je super. Dávám jí jedničku.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 8. 2005 17:25

    Kokosem se vysype jen forma asi 2 pol. lžíce, rozinky a oříšky asi 1 pol. lžíce. Místo oříšku lze dát i nasekané mandle.

  • Alu§ka Alu§ka
    Alu§ka Alu§ka |

    21. 8. 2005 13:30

    Kolik má být asi toho kokosu, oříšků a rozinek?? Díky za odpověď.

  • Ivana
    Ivana |

    20. 8. 2005 16:30

    Znám "Piškotku" mnoho let, je to nejlepší bábovka ze všech, které znám. Jen se po ní vždy zapráší.Každná návštěva si vždy bere recept, protože v žádné kuchařce není uveden.

  • Jarka
    Jarka |

    14. 6. 2005 11:25

    Výborné!!!! Je luxusní

  • Eva
    Eva |

    3. 6. 2005 22:51

    Tuto bábovku velmi dobře znám. Je výborná a navíc na řezu velmi efektní. Vydrží dlouho vláčná.l