Autor:

Bábovka Janule

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Cukr 200 g
Vejce 3 ks
Rostlinný olej 3/4 sklenice
Mléko 3/4 sklenice
Prášek do pečiva  
Vanilkový cukr  
Kakao 2 lžíce
Citronová kůra  
Rumové aroma
Popř. Rum
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Cukr smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem potom s olejem a nakonec přidáme podle chuti rum nebo rumové aroma. V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a posléze vše dohromady.

Přidáme mléko, citronovou kůru a jemně vmícháme ušlěhaný sníh. Vymažeme formu máslem a vysypeme nejlépe kokosem. Těsto rozdělíme a do jedné části přidáme kakao.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Bábovka Janule

Komentáře

  1. jitka   12.02.2008 | 19:19 | reagovat |

    Mnam, mnam... Vyborna, vsichni si pocutnali. Kdy se pry chystam upect dalsi?

  2. Zdenka Špaltová   08.08.2006 | 18:35 | reagovat |

    Jdu to zkusit, těším se. Je mi skoro 17let a naši moje bábovky zbožňují takže se už těším až ochutnají tuto...

  3. Evča   20.06.2006 | 18:12 | reagovat |

    Výborná!!!

  4. martipa   22.01.2006 | 18:38 | reagovat |

    Tresti lze koupit v Kauflandu,mají různé druhy,jsou balené v plochých krabičkách,do kterých je vidět.Mají různé příchutě.

  5. Anonym   09.12.2005 | 18:26 | reagovat |

    Dnes jsem tuto buchtu zkoušela a je moc dobrá. Jen jsem místo kakaa a rumové tresti přidala pořádnou hrst mletých ořechů - v tom případě to chce dám méně mouky. Při pečení jsem ji hned od začátku přikryla alobalem, aby se mi na povrchu nepřipálila a výsledek je skvělý!!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web