Bábovičky se srdcem z bílé čokolády

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g hnědý cukr
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 50
      g mleté mandle nebo mleté ořechy
    • 1
      ks bílá čokoláda
    • 1
      ks tuk
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).Tmavou čokoládu rozpustíme. Šest formiček o obsahu alespoň 100 ml vymastíme a vysypeme krupicovým cukrem.
2
Máslo, hnědý cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšleháme do pěny, po jednom vmícháme žloutky, pak prosátou mouku s práškem do pečiva a mleté oříšky či mandle.
3
Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimícháme k čokoládové hmotě.
4
Formičky naplníme ze dvou třetin čokoládovou směsí, navrch položíme po dvou čtverečkách bílé čokolády a překryjeme tmavou směsí (náplň nesmí dosahovat až k okraji).
5
Formičky postavíme na plech a pečeme 15-20 minut.
6
Sejmeme z plechu, necháme 15 minut vychladnout a opatrně vyklopíme na talíř. Servírujeme ihned, aby bílá čokoláda neztuhla.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Angelika
    Angelika |

    24. 10. 2006 20:27

    Ta babovička je opravdu suprová. No především se musím pochlubit, že mi ji upekl muj miláček, takže byla jedinečná. No přiznejte, kdo se může pochlubit takovým skvělým partnerem!!!!

  • Jana Kozojedová
    Jana Kozojedová |

    18. 10. 2005 11:16

    Vynikající je především ta roztavená bílá čokoláda v kombinaci s "hořkočokoládovým těstem". Navíc bábovičky vypadají velice efektně, mohu jen doporučit. Hlavně je zapotřebí opravdu pečlivě vymazat fomičky.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    17. 10. 2005 18:21

    Tohle se chystam udelat na slavnost, snad se mi to povede, recept vypada uzasne!