Autor:

Babičkovský perník

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 200 g
Med 3 lžíce
Máslo 4 lžíce
Hladká mouka 500 g
Prášek do perníku 1 balení
Ořechy 100 g
Cukr krystal 250 g
Černá káva
0,33 l - instantní
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Krystalový cukr zkaramelizujte, zalijte kávou a nechte rozvařit. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, tekutým medem a žloutky do pěny. Přidejte karamel s kávou, vmíchejte ořechy, mouku smíchanou s práškem do perníku a pevný sníh z bílků.

Těsto nalejte do vymaštěného a vysypaného plechu. Upečte. Navrch můžete pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Brownies Brownies - čokoláda jinak + skvělý recept Články z

Komentáře k receptu: Babičkovský perník

Komentáře

  1. Katka Hrušková   29.09.2010 | 11:31 | reagovat |

    Prášek do perníku jsem nahradila PDP, skořicí a citronovou kůrou. Dala jsem i méně medu. I tak byl perník dost sladký, ale je dobrý!

  2. Jarmila E./Montreal   17.11.2007 | 0:17 | reagovat |

    pekla jsem pro dceru pernikove chaloupky po celou dobu jejiho detstvi. Dnes je dospela a tak me napadlo, zase pro ni jednu udelat. Jen jsem si chtela obnovit v pameti, jak se dela pernik. Tento je jiny, ale vypada skvele. Tak jsem bezela nakoupit, a chaloupka je hotova, jen ji budu lepit a zdobit. Tento okamzite odskousim.V Canade se chaloupky prodavaji jako polotovar jen to slepit, ale to by me ani nenapadlo, to nebude jako cesky domaci pernicek.

  3. Jaroslava Oumarová   07.02.2007 | 7:21 | reagovat |

    Martine, já peču většinu moučníků na plechu na 150-180°C. Ale dobu Vám neřeknu. Když začne buchta vonět, rozsvítím světýlko a přes okénko hlídám. Upečenost vizuálně poznáte tak, že i na prostředku těsto zmatní, okraje "odsychají" od plechu a hlavně! když zapíchnete špejli doprostřed, tak po vytažení je suchá.

  4. MartinV   06.02.2007 | 20:01 | reagovat |

    Jak dlouho a na jakou teplotu se peče ?

  5. Anonym   06.02.2007 | 13:30 | reagovat |

    to vypada dobre.

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web