Autor:

Babičkovský perník

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 200 g
Med 3 lžíce
Máslo 4 lžíce
Hladká mouka 500 g
Prášek do perníku 1 balení
Ořechy 100 g
Cukr krystal 250 g
Černá káva
0,33 l - instantní
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Krystalový cukr zkaramelizujte, zalijte kávou a nechte rozvařit. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, tekutým medem a žloutky do pěny. Přidejte karamel s kávou, vmíchejte ořechy, mouku smíchanou s práškem do perníku a pevný sníh z bílků.

Těsto nalejte do vymaštěného a vysypaného plechu. Upečte. Navrch můžete pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Babičkovský perník

Komentáře

  1. Katka Hrušková   29.09.2010 | 11:31 | reagovat | závadný

    Prášek do perníku jsem nahradila PDP, skořicí a citronovou kůrou. Dala jsem i méně medu. I tak byl perník dost sladký, ale je dobrý!

  2. Jarmila E./Montreal   17.11.2007 | 0:17 | reagovat | závadný

    pekla jsem pro dceru pernikove chaloupky po celou dobu jejiho detstvi. Dnes je dospela a tak me napadlo, zase pro ni jednu udelat. Jen jsem si chtela obnovit v pameti, jak se dela pernik. Tento je jiny, ale vypada skvele. Tak jsem bezela nakoupit, a chaloupka je hotova, jen ji budu lepit a zdobit. Tento okamzite odskousim.V Canade se chaloupky prodavaji jako polotovar jen to slepit, ale to by me ani nenapadlo, to nebude jako cesky domaci pernicek.

  3. Jaroslava Oumarová   07.02.2007 | 7:21 | reagovat | závadný

    Martine, já peču většinu moučníků na plechu na 150-180°C. Ale dobu Vám neřeknu. Když začne buchta vonět, rozsvítím světýlko a přes okénko hlídám. Upečenost vizuálně poznáte tak, že i na prostředku těsto zmatní, okraje "odsychají" od plechu a hlavně! když zapíchnete špejli doprostřed, tak po vytažení je suchá.

  4. MartinV   06.02.2007 | 20:01 | reagovat | závadný

    Jak dlouho a na jakou teplotu se peče ?

  5. Anonym   06.02.2007 | 13:30 | reagovat | závadný

    to vypada dobre.

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web