Autor:

Babiččiny vánoční rohlíčky

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 300 g
Hera
(Máslo)
160 g
Droždí 30 g
Hnědý rum 2 lžíce
Citronová kůra
Strouhaná z 1/2 citronu
 
Mandle
Strouhané
120 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko
Do kvásku
3 lžíce
Na obalení
Moučkový cukr 400 g
Vanilkový cukr
Smíchat s moučkovým
2 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Nejprve si odvážíme suroviny - měly by mít pokojovou teplotu. Připravíme si kvásek - do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme kávovou lžičku cukru, lžíci mouky a 3 lžíce mléka. Rozmícháme dohladka a necháme na teple vzejít. Na vál prosijeme mouku, přidáme mandle, rozkrájený tuk, vanilkový cukr, rum, citronovou kůru. Vlijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto do tvaru koule. Kouli zabalíme do čisté utěrky a dáme kynout do většího hrnce se studenou vodou na min. 3 hodiny.

Po vykynutí utěrku rozvážeme, těsto osušíme, necháme cca 1/2 hodiny při pokojové teplotě povolit, rozdělíme napůl a na pomoučeném vále rozválíme na placku. Formičkou na cukroví vykrajujeme trojúhelníčky (raději větší), ty pak stáčíme od širší strany ke špičce a zahneme do tvaru rohlíčku. Pečeme v horké troubě (200 °C) a ještě horké obalujeme v cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.75 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Reklama
Zavařeno a napečeno Články z

Komentáře k receptu: Babiččiny vánoční rohlíčky

Komentáře

  1. Jindřiška   18.12.2012 | 10:13 | reagovat | závadný

    Tomuto cukroví říkáme hastrmánci a je fakt moc dobé. Už jsem ho dlouho nedělala, asi se letos polepším a vyzkouším. Peču ale jen vykrajované hrubší tvary, které obalím v cukru.

  2. Ivana Šlapáková   18.11.2009 | 20:15 | reagovat | závadný

    Upekla jsem, nemám vykrajovátka trojuhelník,dělala jsem kolečka. Dobré. Kdo má rád jednoduché neplněné cukrovi, tak to ocení, Přidala jsem i trochu ořechů. V jednoduchosti je krása. Myslím, že i zdravé... droždí,mandle, bez tuku.

  3. michaela salayova   24.10.2009 | 15:24 | reagovat | závadný

    jeste sem to neskousela.tak nevim

  4. sára Bažantová   16.12.2007 | 14:34 | reagovat | závadný

    jsou fgt dobry;) delala jsem je k vanocuum a nemam slov...:))

  5. simča popp   28.11.2007 | 17:17 | reagovat | závadný

    zdá se mi to jako velmi dobrý recept skusím ho děkuji autorce simča

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web