Babiččiny tvarohové švestkové knedlíky

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 9
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks tvaroh
    • 500
      g hrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl mléko 1-2
    • sůl
    • 10
      lžíce krupice
    • švestky
    • cukr
    • máslo
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh vařečkou rozmnělníme v míse, přidáme rozklepnutá vejce, 1 lžičku soli, krupici a 1/2 mléka a dobře promícháme, pak po částech zapracujeme do těsta hrubou mouku. Bude-li těsto příliš měkké, přidáme více mouky.
2
Zmrzlé švestky otřeme.
3
Na válu tvoříme z těsta válečky, odkrajujeme z nich dílky, z nich tvoříme placičky do kterých pečlivě balíme švestky. V ruce vytvarujeme kuličky.
4
Knedlíky vaříme ve větším množství osolené vody, občas je zamícháme.
5
Když vyplavou nahoru, vylovíme je cedníkem, promícháme s troškou másla a přiklopíme poklicí. Podáváme sypané cukrem (skořicí) a polité máslem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • tyna
    tyna |

    12. 4. 2015 11:00

    přesně těsto je na h...nedrželo u sebe.už nikdy víc. zbytečně vyhozený ingredience :-X

  • hihi
    hihi |

    30. 9. 2012 12:58

    :-|

  • eva
    eva |

    23. 1. 2012 12:24

    já je dělám knedlíky stejně jen k tomu ovoci ještě přidám trochu krsytalového cukru. Jak se knedlíky uvaří dávám je do skleněné mísy. Na dně mísy mám mám nachystanou směs tvrdý tvaroh smíchaný s moučkovým cukerm, vanikovým cukem. Tu směs budme vrstvit mezi ty knedlíky a k tomu polévat rozpuštěným máslem. A tak je to nejlepší :) mamka to dělá i s makovou směsí a máslem. :-)

  • viktor
    viktor |

    7. 11. 2010 17:51

    nic moc :-(

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    9. 8. 2008 09:40

    Já je rád i postudenu s cukrem (mletý, ale může být i moučkový) a přelité zakysanou smetanou.

  • WERONIKA BREZINOVA
    WERONIKA BREZINOVA |

    3. 3. 2008 17:28

    nic moc jeto humaC

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come

  • petra
    petra |

    18. 1. 2007 08:34

    u nás když švestkáče tak s mákem

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    17. 1. 2007 18:32

    Také dělám na sladké knedlíky tvarohové těsto. Jediná já si dávám strouhaný tvaroh, ostatní z rodiny chtějí měkký. Mám ráda i zakys. smetanu, ale šlehačku v prášku neéé. Marto možná je méně tučná a levná, ale jednou za čas si člověk může dopřát.

  • Marta eichlerová
    Marta eichlerová |

    17. 1. 2007 17:14

    Na švestkové či jiné ovocné knedlíky dávám měkký tvaroh rozmíchaný se šlehačkou a cukrem. Používám šlehačku v prášku, zdá se mi méně tučná a je velmi levná. Na takový tvaroh se už nemusí dávat ani cukr ani máslo, vyzkoušejte, je to výborné.

  • Ivana Rakovanová
    Ivana Rakovanová |

    5. 1. 2007 20:39

    My děláme tyhle knedlíky také a když není tvdý tvaroh zalejeme smetanou,a nebo mletým mákem,cukrem a máslíčko.Je to také ňamka.

  • krsak
    krsak |

    16. 8. 2006 13:11

    jj knedliky já rád

  • Estel
    Estel |

    30. 9. 2005 19:40

    Copak vy neznate svestkove knedliky?To delame bezne(nic proti receptu,jen me to prekvapuje),jen doporucuji male vylepseni:Za prve,svestky vypeckujte a do otvoru dejte lzici svestkovych povidel nebo libovolne marmelady ci kostku cukru,vazne to bude mnohem lepsi!A za druhe:ozdobte je tvarohem a cukrem a maslem.Ten tavroh je nezapomenutelny.Dobrý je i tekuty,ale nastrouhany tvrdy tvaroh je jednicka anebo jako druha varianta dobre poslouzi i strouhanka osmazena na panvicce dozlatova a pak s cukrem(ja osobne nekdy sypu jeste kakaem...)Fakt vyzkousejte!Dobrou chut!

  • Karolina Přibánová
    Karolina Přibánová |

    29. 9. 2005 15:31

    Zní to fakt dobře..Děkuji za inspirace,co nejdříve vyzkouším!